Головна Новини Світ США США почали випробовувати на людях новий препарат, що захищає від радіації: до чого готуються
commentss НОВИНИ Всі новини

США почали випробовувати на людях новий препарат, що захищає від радіації: до чого готуються

Якщо HOPO 14-1 доведе ефективність, то з'явиться можливість забезпечити захист від урану і нептунію

16 травня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Американські науковці розпочали випробовувати на людях новий препарат, що виводить з організму радіоактивні речовини. Різні дози препарату під назвою HOPO 14-1 будуть  приймати 40 добровольців, повідомляє Бі-бі-сі

США почали випробовувати на людях новий препарат, що захищає від радіації: до чого готуються

США випробовують препарат від радіації на людях (фото з відкритих джерел)

Лікарі будуть стежити за їх станом і появою побічних ефектів. Вчені розраховують, що результати першої фази дослідження будуть в 2024 році.

У матеріалі йдеться, що наразі є два препарати, які вводяться уколом, і допомагають при впливі плутонію, америцію або кюрію. Це таблетки йоду. 

Якщо HOPO 14-1 буде ефективний, то у лікарів з'явиться можливість забезпечити захист від урану і нептунію, які застосовують при створенні так званих "брудних бомб", на додаток до плутонію, америцію і кюрію. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Росії на сайті держзакупівель помітили "незвичайний" тендер на закупівлю йодиду калію на 5 мільйонів рублів. Як повідомляє видання "Коментарі", на російському порталі т.зв. "єдиної інформаційної системи у сфері закупівель" оприлюднили позицію на придбання калію йодиду на суму майже 5 мільйонів рублів. Постачання калію йодиду призначене для потреб "ФГУП НВЦ "Фармзахист" ФМБА Росії". Сума закупівлі становить 4850000 рублів. Заявку було розміщено 16 вересня поточного року та редаговано 26 вересня. Йодід калію приймається у разі загрози ядерного зараження. У цьому випадку кожна людина старша за два роки повинна прийняти 125 мг препарату. Доза для дітей віком до двох років становить 40 мг.

ФМБА Росії забезпечує радіаційну, хімічну, біологічну безпеку Росії та її населення. Путін неодноразово заявляв, що при загрозі територіальної цілісності Росії використовує всі засоби оборони, натякаючи на ядерну зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини