Головна Новини Світ США США попередили союзників про ядерну зброю РФ в космосі. Коли її можуть випробувати
commentss НОВИНИ Всі новини

США попередили союзників про ядерну зброю РФ в космосі. Коли її можуть випробувати

Білий дім начебто попередив союзників, що РФ може випробувати ядерну зброю у космосі уже цього року, повідомляє Bloomberg. Видання відзначає, що Росія наразі на контакт із цього приводу не виходить

21 лютого 2024, 19:18
Поділіться публікацією:

За інформацією видання Адміністрація президента Джо Байдена знала про те, що Росія розробляє ядерну зброю, яка може вражати супутники у космосі, і вела спостереження за розробками. Проте начебто там не оприлюднювали інформацією із цього приводу, оскільки побоювалися, що вона роздратує російського диктатора Володимира Путіна.

США попередили союзників про ядерну зброю РФ в космосі. Коли її можуть випробувати

РФ готується використати ядерну зброю у космосі

Як повідомляє видання Адміністрація Байдена також намагалася розпочати перемовини з Росією, щоби відмовити її від спроб запустити космічну зброю з ядерним потенціалом. Наразі невідомо, чи РФ мала із США контакти із цього приводу. Проте, як відзначають джерела видання, після того як інформація про ядерну зброю Росії у космосі стала відома широкому загалу, Кремль не ініціював перемовин із цього приводу.

"Розвіддані вказували, що Росія, планує почати випробування пристрою-протисупутникової зброї космічного базування з ядерним потенціалом. Розкриття інформації — це спростування від адміністрації Байдена, що вона занадто зволікала з поширенням інформації про зусилля Росії",
— вказано у матеріалі.

Західні журналісти підкреслюють, що в Сполучених Штатах все більше бояться того, що РФ продовжить випробовувати протисупутникову ядерну зброю космічного базування.

"Якби Росії вдалося здійснити запуск, це продемонструвало б, що вона здатна підірвати ядерну зброю в космосі і пошкодити супутники, на які покладаються США та інші країни для зв'язку, інтернету і військових операцій"
, — підкреслює видання.

Після того як ризики того, що Росія запустить ядерну зброю в космосі почали рости, США вирішили поділитися своєю інформацією із своїми законодавцями.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що 14 лютого голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер заявив про "серйозну загрозу національній безпеці США". Американські ЗМІ з’ясували, що попередження пов’язано зі спробами Росії розробити протисупутникову ядерну зброю для використання в космосі. Разом з тим в РФ спростували цю інформацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини