Головна Новини Світ США США попередив Китай про наслідки передачі зброї Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

США попередив Китай про наслідки передачі зброї Росії

Нед Прайс нагадав, що Китай публічно заявив про нейтралітет щодо війни в Україні.

28 лютого 2023, 10:42
Поділіться публікацією:

Допомога Китаю Росії матиме "трагічні наслідки" та викличе питання з боку інших країн щодо політики Пекіна. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив представник Держдепартаменту США Нед Прайс, пише "Укрінформ".

США попередив Китай про наслідки передачі зброї Росії

Нед Прайс. Фото: з відкритих джерел

"Надання КНР будь-якої летальної допомоги Росії для її застосування в Україні було б кроком з потенційно жахливими та трагічними наслідками, насамперед для народу України", – заявив Нед Прайс.

За його словами, це також було б "дуже чітким сигналом для країн у всьому світі про брехливість заяв Китаю про те, що він не займає жодної сторони у цій війні". Тому що в такому випадку, продовжив Прайс, китайцям доведеться відповідати на запитання, чому вони тоді надають летальну допомогу.

Представник Держдепартаменту США підкреслив, що інші країни вже ставлять питання про те, чому КНР підтримує Росію іншими способами, зокрема надає економічну, дипломатичну, політичну допомогу, а також підтримує Москву своєю риторикою.

"Все це питання, на які має відповісти країна, яка заявляє про свій нейтралітет у цій жорстокій агресивній війні, у цьому жорстокому територіальному завоюванні", — зазначив представник адміністрації США.

Зазначимо, раніше ми поцікавилися в експертів, навіщо Китаю знадобився "мирний план" припинення війни в Україні – який хід КНР буде наступним.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у Путіна з'явилися страхи щодо розпаду РФ – як прискорити перемогу над агресором.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у британській розвідці розповіли, як втрата літака в Мачулищах відобразиться на повітряних операціях РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини