Головна Новини Світ США США припинили постачання зброї в Україну: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США припинили постачання зброї в Україну: яка причина

Штати зупинили постачання озброєння українській армії

11 січня 2024, 23:44
Поділіться публікацією:








США припинили постачання зброї та військової техніки Україні. Про це під час брифінгу 11 січня заявив представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає портал "Коментарі".

США припинили постачання зброї в Україну: яка причина

США – ключовий союзник України. Фото з відкритих джерел

За словами американського посадовця, відповідне рішення уряд США ухвалив через відсутність бюджетних коштів на програми військової підтримки України.

"Ми видали останній пакет із наявних запасів, на підтримку якого у нас було фінансування", — заявив Джон Кірбі.

Вашингтон зможе відновити поставки озброєння Києву лише після того, як Конгрес США ухвалить рішення про виділення макрофінансової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у листопаді 2023 року на тимчасово окупованому Кримському півострові в результаті шторму було пошкоджено тисячі будинків. Однак російські загарбники досі не виплатили компенсації за руйнування постраждалим кримчанам. Окупаційна адміністрація пообіцяла виплатити постраждалим по 10 тисяч рублів, що в перерахунку на гривні складає лише 4,2 тисячі гривень. Проте навіть цю нікчемну обіцянку окупаційна адміністрація не виконала. Російські загарбники вчергове продемонстрували байдужість до проблем місцевих мешканців.

"Коментарі" також повідомляли, що Латвія очолить "коаліцію дронів" у рамках формату "Рамштайн", до якого входять країни, які надають військову підтримку Україні. Едгарс Рінкевичс повідомив, що Латвія візьме на себе ключову роль у "коаліції дронів" в рамках формату "Рамштайн". Безпілотники стануть однією зі сфер співпраці у рамках меморандуму про військове співробітництво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини