Головна Новини Світ США США про наслідки для РФ після удару по Україні: відповідь Путіну буде протягом цього тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

США про наслідки для РФ після удару по Україні: відповідь Путіну буде протягом цього тижня

У Білому домі пообіцяли сильний набір сигналів та повідомлень "пану Путіну"

9 липня 2024, 07:40 comments6181
Поділіться публікацією:

У Білому домі засудили удари Росії по дитячій клініці "Охматдит" та пообіцяли протягом цього тижня надіслати дуже сильний набір сигналів та повідомлень російському диктатору Володимиру Путіну. При цьому не було уточнено, про які саме сигнали йдеться. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час традиційного брифінгу зробив радник із комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

США про наслідки для РФ після удару по Україні: відповідь Путіну буде протягом цього тижня

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Чиновник заявив, що для Володимира Путіна це "нормально бити по цивільній інфраструктурі" і йому "байдуже, чи перебувають люди у лікарнях, чи житлових будинках".

У той же час журналісти на брифінгу поцікавилися у Джона Кірбі, чи не подібна атака росіян є певним сигналом напередодні саміту НАТО, який має пройти з 9 по 11 липня у Вашингтоні.

"Я не можу наголосити, що це якесь повідомлення. Але, як я вже сказав, те, що ви побачите протягом цього тижня, це дуже сильний набір сигналів і повідомлень Путіну про те, що він не може перечекати НАТО, не зможе перечекати Сполучені Штати. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну", – зазначив Кірбі.

За його словами, Росія посилила свою кампанію проти української енергосистеми, навмисно "позбавляючи мирне населення світу" перед восени та взимку.

Чиновник Білого дому анонсував, що на саміті НАТО буде кілька серйозних кроків для посилення протиповітряної оборони України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Білого дому Джо Байден назвав учорашній російський масований ракетний обстріл кількох міст в Україні "жахливим нагадуванням" про жорстокість країни-агресора. І анонсував заходи щодо посилення української ППО. Про це йдеться у Twitter-акаунті (X) американського лідера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини