Головна Новини Світ США США проведуть у Європі щорічні військові навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

США проведуть у Європі щорічні військові навчання

Навчання мають гарантувати союзникам захист континенту від агресії

6 квітня 2023, 18:18
Поділіться публікацією:

США проведуть масштабні щорічні військові навчання Defender 23 у Європі та Африці за участі 26 країн-союзників, повідомила заступниця прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх, пишуть "Коментарі".

США проведуть у Європі щорічні військові навчання

Військові навчання Defender 23 відбудуться за участі 26 країн-союзників

Вона розповіла, що маневри стартуватимуть 22 квітня й триватимуть майже два місяці, участь у них візьмуть 9 тисяч військовослужбовців США та близько 17 тисяч військовиків з інших держав, зокрема ЄС, Великої Британії, Молдови, Румунії, Вірменії та Грузії.

"Навчання будуть "зосереджені на стратегічному розгортанні Збройних сил США, використанні готових запасів армії та взаємодії з європейськими союзниками та партнерами", — сказала Сінгх.

Навчання Defender 23 проводяться під керівництвом Сухопутних сил США в Європі та Африці з 2021 року.

"Вишколи покликані продемонструвати здатність американських військ швидко розгортати надійні війська та обладнання, щоб гарантувати союзникам стримування тих, хто може загрожувати миру в Європі, та захист континенту від агресії" і показати "здатність вести широкомасштабні наземні бойові операції на кількох театрах бойових дій на підтримку НАТО", — повідомляє Міноборони США.

Напередодні у Пентагоні розповіли, що зараз триває закупівля обладнання, необхідного для початку тренувань українців на бойових танках Abrams, а до нового пакету військової допомоги США для України у 2,6 мільярда доларів увійдуть мобільні реактивні системи з лазерним наведенням допоможуть українцям протидіяти дронам-камікадзе, зокрема іранським Shahed.

 Нагадаємо, "Коментарі" писали, що українська війна схожа на громадянську війну в Іспанії 1930-х років. Це випробувальний майданчик для нових видів бойових дій. І це не лише технології чи тактика. Це також і найманці — армії найманців.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що до американського Сенату законодавці від обох провідних партій США внесли законопроєкт про безпеку у Чорноморському регіоні 2023 року.

Читайте також на сайті "Коментарі" – відомі результати навчань українських пілотів на винищувачах F-16 у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини