Головна Новини Світ США США розмістять у Британії ядерну зброю: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США розмістять у Британії ядерну зброю: подробиці

Американську ядерну зброю планують розмістити у Великобританії через зростаючу напругу з РФ

26 січня 2024, 22:33
Поділіться публікацією:

США вперше за 15 років планують розмістити ядерну зброю у Великобританії. Причиною стало зростання загрози з боку Росії. Про це повідомляє The Telegraph, передає портал "Коментарі".

США розмістять у Британії ядерну зброю: подробиці

США розмістять ядерне озброєння у Британії. Фото з відкритих джерел

Як пише видання, США мають намір розмістити ядерні боєголовки на авіабазі RAF Лейкенхіт у графстві Суффолк.

Повідомляється, що Пентагон також замовив нове обладнання для бази, зокрема балістичні щити, які призначені для захисту військовослужбовців.

За інформацією видання, в RAF Лейкенхіт, вочевидь, будуть розміщені гравітаційні бомби B61-12, які мають змінну потужність до 50 кілотонн. Це втричі більше, ніж потужність атомної бомби, яку у 1945 році скинули на японське місто Хіросіма.

Зазначається, що повернення американської зброї до Великобританії є частиною загальнонатовської програми розвитку і модернізації ядерних об'єктів у відповідь на посилення напруженості у відносинах з РФ після повномасштабного вторгнення в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін закликав народних депутатів припинили "цирк" навколо ухвалення нового закону про мобілізацію та врешті проголосувати за нього. Армія потребує поповнення особового складу, а тому мобілізацію населення доведеться проводити у будь-якому випадку. Війна має стати спільною справою всього українського народу, а не обов’язком для пасіонарної меншості та просто фоновою подією для інших громадян.

"Коментарі" також писали, що Володимир Путін неофіційними каналами сигналізує США, що відкритий до обговорення майбутніх заходів безпеки для України. Російський диктатор, ймовірно, готовий розглянути відмову від вимоги нейтрального статусу України та невступу до НАТО, однак й надалі наполягатиме на визнанні контролю над окупованими українськими територіями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини