Головна Новини Світ США США та Китай готуються до нових переговорів між Байденом і Сі Цзіньпіном: про що будуть говорити
commentss НОВИНИ Всі новини

США та Китай готуються до нових переговорів між Байденом і Сі Цзіньпіном: про що будуть говорити

Торік у Сан-Франциско відбулася зустріч президента США Джо Байдена та лідера КНР Сі Цзіньпіна.

28 серпня 2024, 21:25
Поділіться публікацією:

 США та Китай розглядають можливість проведення переговорів між президентом США Джо Байденом і головою КНР Сі Цзіньпіном, які можуть відбутися найближчим часом.

США та Китай готуються до нових переговорів між Байденом і Сі Цзіньпіном: про що будуть говорити

Джо Байден і Сі Цзіньпінь (фото з відкритих джерел)

Цю інформацію повідомляє  Reuters.

Згідно з виданням, китайські державні ЗМІ написали про потенційні переговори між Байденом і Сі Цзіньпіном після зустрічі радника з національної безпеки США Джейка Саллівана з міністром закордонних справ Китаю Ван І в Пекіні.

У ході зустрічі сторони також домовилися про організацію відеодзвінка між військовими командувачами "у відповідний час". Вашингтон сподівається, що такі контакти допоможуть уникнути конфлікту в Тайванській протоці.

"Ключ до успішного розвитку китайсько-американських відносин полягає в тому, щоб ставитися один до одного як до рівних", — заявив Ван І, звертаючись до Саллівана.

Також китайський міністр закликав США "припинити постачання озброєнь Тайваню та підтримати мирне возз'єднання Китаю".

Крім того, Ван І висловив своє невдоволення через експортний контроль США, що стосується китайських виробників мікросхем.

Під час зустрічі також було піднято питання договору між Філіппінами та США про взаємну оборону, зокрема, щодо філіппінських та американських суден у Південно-Китайському морі, яке Китай вважає "внутрішніми водами".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ван І звинуватив США у відповідальності за "кризу" в Україні. Сполучені Штати не повинні ухилятися від відповідальності за "кризу" в Україні, перекладаючи її на Китай, про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван І на зустрічі з помічником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини