Головна Новини Світ США США уникають серйозних санкцій проти Росії: Bloomberg розкрив секрет гри Вашингтона
commentss НОВИНИ Всі новини

США уникають серйозних санкцій проти Росії: Bloomberg розкрив секрет гри Вашингтона

Вашингтон все ще побоюється ризику розхитати світову економіку

24 лютого 2024, 11:40 comments4166
Поділіться публікацією:

Рішучість США під час оголошення нового пакету санкцій проти Росії зайшла настільки далеко, наскільки їм вистачило побоювань через ризик розхитати світову економіку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

США уникають серйозних санкцій проти Росії: Bloomberg розкрив секрет гри Вашингтона

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

200-сторінковий список об'єктів, що базуються в Росії, Об'єднаних Арабських Еміратах, Китаї та інших країнах, став найбільшим одноденним пакетом санкцій проти Росії з початку повномасштабної війни в Україні. У той же час не менш помітні компанії та сектори, які не потрапили до списку обмежень: металургійний сектор; енергетичний сектор; банки.

"Така обережність свідчить про те, що, незважаючи на всі розмови Байдена (Ред. – президент США Джо Байден) про санкції, його команда все ще не бажає переслідувати потоки доходів, які, на думку експертів, справді підірвуть російську економіку, побоюючись викликати широкі шоки, які можуть вплинути на економіку США", — пише Bloomberg.

Журналісти припускають, що можливими мішенями для агресивнішого підходу можуть стати: іноземні банки, які допомагають країні-терористу закуповувати технології та матеріали для продовження війни; торгівля збагаченим ураном та металами, такими як алюміній та нікель.

Зокрема, США могли б заарештувати та розподілити заморожені російські активи.

"Щоб дійсно вплинути на Росію, нам доведеться вжити більш стратегічних заходів, які можуть негативно вплинути на світову економіку в цілому. Нам доведеться почати приймати більш складні рішення та приймати наслідки, які супроводжують ці рішення", — заявив колишній чиновник Міністерства фінансів США Кім. Донован.

Також видання нагадує і про те, що США досі не виділили 60 млрд. доларів на нові озброєння та боєприпаси Україні, оскільки запит Байдена застряг у Палаті представників Конгресу США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США ввели масштабний пакет санкцій проти Росії: що заявив Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 лютого 2024, 12:16

Якщо корумпованому Фюреру дозволено обрізано ховати юдейців від небезпеки і від важкої праці - він їх всіх влаштовує на чиновницькі посади, то чому США не можуть діяти відповідно уникаючи ризику для своєї країни?


Новини