Головна Новини Світ США США вчаться на війні в Україні для протистояння з Китаєм
commentss НОВИНИ Всі новини

США вчаться на війні в Україні для протистояння з Китаєм

Сполучені Штати використовують досвід війни в Україні для підготовки до потенційного військового конфлікту з Китаєм.

26 квітня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступниця міністра оборони Кетлін Хікс розповідає, що війна в Україні допомагає Сполученим Штатам краще зрозуміти конфлікти, які можуть статись у тихоокеанському регіоні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

США вчаться на війні в Україні для протистояння з Китаєм

Заступниця міністра оборони Кетлін Хікс. Фото: Staff Sgt. Jack Sanders

Представник Пентагону вважає, що США отримує цінні уроки від нападу Російської Федерації на територію України, щоб протистояти потенційному конфлікті з Китаєм.

"Є багато переваг, які ми здобули для потенційного тихоокеанського виклику конфлікту в Україні", — каже Кетлін Хікс.

Заступниця міністра оборони вказує, що США виявили значну проблему з боєприпасами, які закінчуються в Україні, Росії та на складах у союзників по НАТО. Таким чином Пентагон намагається дати виробникам військової техніки більше довгострокових контрактів, щоб у майбутньому розв'язувати цю проблему.

Окрім того, Хікс звернула увагу на "екосистему комерційних космічних інновацій" США, які змогли забезпечити стабільну роботу інтернету в Україні. Саме ці засоби дозволили українські армії точно виявляти цілі окупантів, робити знімки і надсилати їх зовнішньому світу, які показують дії російських військ.

Разом з тим Кетлін Хікс зауважує, що основною загрозою для США є Китай.

"Ми не намагаємося зважувати між двома театрами. У нас є чітка стратегія, яка зосереджена на Китаї. Ми зосереджені на тому, щоб керівництво КНР щодня прокидалося і говорило, що сьогодні не той день для здійснення агресії, яка загрожує інтересам США", — говорить представниця Пентагона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія пригрозила США: без відповіді це не залишиться.

Також "Коментарі" писали про реакцію Китаю на скандальну заяву свого посла, який поставив під сумнів суверенітет країн колишнього СРСР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 квітня 2023, 11:22

Очікувано, Україна не міжнародний суб'єкт, а глобальний інструмент. Хоч така користь. Тим більше що ціна дуже прийнятна. Всього 1 до 10. Тобто за 100% приймаємо 11 загиблих, тоді втрати з нашої сторони меньше 9%. З них важливих: чиновників депутатів прокурорів митників мерів їх дітей - жодного, а сім'ям другорядних, не важливих - дуже гарна грошова компенсація.


Новини