Головна Новини Світ США США вимагають від Ізраїлю не затягувати війну: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

США вимагають від Ізраїлю не затягувати війну: деталі

США назвали термін, впродовж якого Ізраїль має закінчити війну

8 грудня 2023, 22:48
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента США Джо Байдена вимагає від влади Ізраїлю закінчити війну з бойовиками ХАМАСу у секторі Гази до кінця 2023 року. Про це пише американське видання Politico, передає портал "Коментарі".

США вимагають від Ізраїлю не затягувати війну: деталі

США поставили вимогу Ізраїлю. Фото з відкритих джерел

За інформацією видання, державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту цього тижня до Ізраїлю наголосив, що війна ЦАХАЛу проти ХАМАСу повинна закінчитися до кінця поточного року.

Як пише Politico, коли ізраїльські офіційні особи виклали головному американському дипломату свої плани та повідомили, що бойові дії на півдні сектору Гази триватимуть ще кілька місяців, Блінкен різко відповів їм: "У нас немає стільки кредитів".

При цьому видання нагадало, що раніше заступник радника з національної безпеки США Джон Файнер наголосував, що Білий дім не нав'язує Ізраїлю жорстких термінів завершення військової операції в секторі Гази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у секторі Гази після деякої паузи в бойових діях, пов'язаної з обміном заручниками та ув'язненими, відновилися (як і попереджав ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху) обстріли та наземна операція ЦАХАЛу (ізраїльська армія). Експерти поділилися думками щодо майже двох місяців війни Ізраїлю з ХАМАСом та того, як події можуть розвиватися далі. Незважаючи на величезну перевагу ЦАХАЛу над ХАМАСом, політичні результати конфлікту можуть виявитися невтішними для Ізраїлю, який швидко втрачає міжнародну підтримку, вважають аналітики. Ізраїльські фахівці припускають, що до кінця цього року основні бойові дії буде завершено, а інфраструктура ХАМАСу буде зруйнована.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини