Головна Новини Світ США США виводять війська з Іраку: з'явилися нові важливі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

США виводять війська з Іраку: з'явилися нові важливі деталі

Іракський прем'єр ініціював старт першого раунду двостороннього діалогу між Іраком і США про завершення місії коаліції в Іраку

28 січня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

Американська армія  в Іраку  перебувала тривалий  період, але зараз  представники США  та  Іраку  почали офіційні переговори про згортання очолюваної  США  військової коаліції.

США виводять війська з Іраку: з'явилися нові важливі деталі

США виводять війська з Іраку (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  "Голос Америки". Як стверджує медіа, іракський  прем'єр-міністр  Мохаммед Шіа' Саббар ас-Судані виступив з  ініціативою про  "початок першого раунду двостороннього діалогу між Іраком і Сполученими Штатами Америки про завершення місії коаліції в Іраку". Деталі зустрічі посадовець не  називає.

"Голос Америки" також зазначає, що початок переговорів, про які обидві країни  повідомили в четвер, 25 січня, ставсь на  фоні регулярних атак по американській  армії  на території  Іраку і Сирії безпілотниками зі сторони  підтримуваних Іраном ополченців.

Америка зберігає  присутність в Іраку з 2003 року. У 2011 році американська  армія  залишила  країну, але за три роки повернулася, щоб  надати допомогу представникам  місцевої  влади в боротьбі з "Ісламською державою". Від того часу  в  Іраці  перебуває   майже 2 500 американських військовослужбовців.

У 2020 році, коли екстремістські угруповання втратили право  контролю  над  територією країни,  в Багдаді неодноразово звертались  до Вашингтону, наполягаючи  вивести  армію. Активізувалось це  після  того, як розпочалась   війна між Ізраїлем і сектором Гази.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Байден заявив, що готовий закрити кордон СШАПрезидент США Джо Байден заявив, що готовий закрити південний кордон у разі кризи з мігрантами. Він закликав законодавців ухвалити відповідний законопроєкт.


 Президент США зазначив, що два місяці тому він доручив своїй команді розпочати переговори у Сенаті, щоб вирішити питання захисту кордону.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини