Головна Новини Світ США США вивозять членів сімей дипломатів із Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

США вивозять членів сімей дипломатів із Білорусі

У Державному департаменті Штатів закликали своїх громадян не їздити до Білорусі та повідомили, що вивозять із РБ членів сімей держслужбовців США

1 лютого 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

У США вбачають небезпечну загрозу для своїх громадян не лише на території України, а й на території Білорусі. Саме тому у Держдепі рекомендували американцям утриматися від поїздок до Білорусі. Також офіційний Вашингтон повідомили, що вивозять із Білорусі членів сімей держслужбовців США. Причина: стрімке збільшення російських військових. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє на офіційному ресурсі Держдепу США.

США вивозять членів сімей дипломатів із Білорусі

Держдепартамент США. Фото: GETTY IMAGES

У Держдепі зазначають, що російські військові тепер сконцентровані не лише поблизу українського кордону, а й у Білорусі, яка також є сусідом з Україною. У Білорусі також може спостерігатися тривожна обстановка насамперед через постачання до цієї країни російського озброєння та військового контингенту. Все це створює тривожну ситуацію в цьому регіоні. Офіційний Вашингтон занепоконий та закликає громадян США уважно поставитися до цієї інформації та по можливості відмовитися від подорожей до Білорусі доти, доки не буде знято підвищену напругу.

Вашингтоні називає ще одну причину, чому варто утриматись від поїздок до Білорусі. У Держдепі зазначають, що в країні немає гарантій того, що іноземець не може опинитися за ґратами і йому не будуть інкриміновані ті звинувачення у злочинах, які він не скоїв. У Держдепі розповіли, що вже були прецеденти, коли затримували "громадян США, нібито за зв'язок з опозиційними партіями".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Держдепі попередили Олександра Лукашенка про наслідки у разі допомоги РФ із вторгненням в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини