Головна Новини Світ США США вперше допустили визнання Росії спонсором тероризму: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США вперше допустили визнання Росії спонсором тероризму: подробиці

На тему визнання Росії спонсором тероризму Блінкен дискутував із сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом, який наполягав на необхідності визнати РФ спонсором тероризму

17 травня 2023, 07:54
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен вперше допустив можливість визнання Росії державою-спонсором тероризму. Як передає видання "Коментарі", про це він заявив на слуханнях Китаю в комітеті американського Сенату. Таку заяву Блінкен зробив під час дискусії із сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом. Останній наголосив на необхідності надання РФ статусу держави-спонсора тероризму.

США вперше допустили визнання Росії спонсором тероризму: подробиці

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Ми ж усі тут хочемо, щоб Китай не допомагав Росії, правильно? Є ідея. Сто американських сенаторів запропонували, щоб ми оголосили Росію державою-спонсором тероризму, щоб утримати такі країни, як Китай, від надання їм зброї. Минули місяці, а нічого не сталося. Пане державний секретар, ви мені дуже подобаєтеся. Але ж ви ніколи не оголосите Росію державою-спонсором тероризму, чи не так?", — заявив Ліндсі Грем.

На це питання держсекретар Блінкен відповів словами: "Ніколи не кажи "ніколи".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін має просити у нас пощади, упевнений президент України Володимир Зеленський. "Той, хто приніс смерть, той, хто став на шлях геноциду, той, хто хоче знищити нас і хоче знищити Європу, яку ми цінуємо, має просити пощади. І тоді буде наша відповідь – трибунал", – заявив український лідер у німецькому Аахені під час вручення премії імені Карла Великого. За його словами, Путін вибрав катастрофу — він сам і є катастрофа та агресія, а "його формулою стала смерть". Раніше, в Італії, Зеленський наголошував, що Путін своїм перебуванням на посаді президента та продовженням своєї агресивної політики все більше ізолює РФ від цивілізованого світу. Яка ймовірність, що Путіна невдовзі – тим чи іншим чином – усунуть від влади? Що може прискорити його падіння? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини