Головна Новини Світ США США введуть санкції проти призвідників перевороту в М'янмі
commentss НОВИНИ Всі новини

США введуть санкції проти призвідників перевороту в М'янмі

1 лютого військові М'янми затримали президента країни Вин Мьин і Аун Сан Су Чжі

11 лютого 2021, 04:41
Поділіться публікацією:

Американський лідер Джо Байден зробив заяву про підписання указу, в якому прописані умови негайного введення персональних санкцій проти М'янми, передає CNN. У "чорний" список потраплять усі причетні до військового перевороту і захоплення влади в країні, а також оточення призвідників перевороту.

США введуть санкції проти призвідників перевороту в М'янмі

Санкції США - - фото з відкритих джерел

"Сьогодні я підписав новий указ, що дозволяє нам негайно ввести санкції проти військових лідерів, які керували переворотом, проти їх бізнес-інтересів і близьких родичів", — повідомив Байден.

За словами американського президента, на поточному тижні США визначать перші об'єкти прийдешніх санкцій.

Крім цього, Штатами планується посилення експортного контролю щодо М'янми і заморожування американських активів.

1 лютого військові М'янми затримали президента країни Вин Мьин і Аун Сан Су Чжі.

Нагадаємо, військові в М'янмі влаштували державний переворот і захопили президента країни Вина Мьин. Крім того, в руках військових виявилася і лауреат Нобелівської премії миру — Аун Сан Су Чжі. Затримання президента та інших державних політиків відбулося вранці першого лютого під час військових рейдів. Зараз в М'янмі оголошено надзвичайний стан терміном на один рік. Повідомляється, що військові рухаються далі — зараз вони намагаються захопити столицю М'янми — місто Нейпьідо. Військові впевнені, що минулі парламентські вибори, які закінчилися в листопаді 2020 року, пройшли нечесно і були сфальсифіковані. Тому і вирішили "навести справедливість".

Поки країною керує головнокомандувач збройними силами Мін Аун Хлаіну . Ще раніше він вів себе дуже радикально і погрожував скасувати конституцію, якщо верхівка влади не буде діяти за законом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини