Головна Новини Світ США США ввели нові санкції проти Росії через отруєння Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели нові санкції проти Росії через отруєння Навального

Обмеження набудуть чинності з 18 березня

17 березня 2021, 16:43
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки прийняли рішення ввести ряд нових санкцій відносно Російської Федерації через отруєння опозиційного політика Олексія Навального. Про це повідомили в ТСН, посилаючись на прес-службу американського Міністерства торгівлі.

США ввели нові санкції проти Росії через отруєння Навального

США ввели нові санкції проти Росії через отруєння Навального - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що США обмежили в РФ експорт товарів, які пов'язані з національною безпекою. Йдеться про обладнання, технології та програмне забезпечення, які можуть використовувати в галузі хімічної зброї. Нові обмеження не стосуються тільки авіаційної та космічної галузей. За даними джерела, до вересня 2021 року до цих галузей санкції не застосовуються.

"Міністерство торгівлі прагне не допустити доступу Росії до тонких технологій США, які можна зловмисно застосувати в галузі хімічної зброї", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що ЄС і США готують нові санкції проти РФ після відмови звільнити опозиційного політика Олексія Навального на вимогу Європейського суду з прав людини. Експерти вважають, що російська економіка більш-менш адаптувалася до санкцій. До того ж, європейці ввели їх точково, проти оточення керівництва РФ. Треба розуміти, що санкції вводяться шляхом консенсусу між державами-членами ЄС. І там, де є бізнес-інтереси окремих держав (а вони є), наївно очікувати серйозного характеру санкції тиску. Фахівці також впевнені, що США тиснуть на РФ. Варто згадати заяву Байдена, що з РФ потрібно вибудовувати діалог, але необхідно і чинити тиск. Звичайно, для Кремля неприємно таке підвищення ставок, нові пакети санкцій. Тому реакція досить нервова. При цьому Москва все ж сподівається на вихід на переговори з Вашингтоном про глобальний розподіл сфер впливу в світі. А поки створює і підігріває конфлікти в різних місцях, сподіваючись, що це буде майданчиком для подальших можливих обмінів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини