Головна Новини Світ США США затвердили новий пакет допомоги Україні: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

США затвердили новий пакет допомоги Україні: деталі

Штати оголосили про ще один пакет допомоги ЗСУ

6 грудня 2023, 20:42 comments1357
Поділіться публікацією:

США 6 грудня повідомили про виділення Україні нового пакету допомоги для Сил оборони у розмірі 175 мільйонів доларів. Про це повідомила прес-служба Держдепартаменту США, передає портал "Коментарі".

США затвердили новий пакет допомоги Україні: деталі

США виділили Україні чергову військову допомогу. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що США передадуть ЗСУ засоби протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські боєприпаси, високошвидкісні протирадіаційні ракети та протитанкові ракети.

Крім того, у рамках цього пакету допомоги Штати нададуть Україні боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для розчищення перешкод, обладнання для захисту важливої національної інфраструктури, а також запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, тренування і транспортування.

При цьому Ентоні Блінкен закликав Конгрес США якнайшвидше затвердити додаткове фінансування для національної безпеки України.

Інакше виділений пакет військової допомоги, наголосив він, буде один з останніх у сфері безпеки, який США зможуть надати Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві оборони США заявили, що прийняття пакета фінансування для допомоги України у Конгресі є невідкладним та необхідним рішенням. Пентагон закликав Конгрес США якомога швидше проголосувати за допомогу Україні.

Речник Міноборони США Пет Райдер заявив, що Пентагон не зможе надати допомогу Україні без рішення Конгресу, а без додаткового фінансування США не зможуть надати Україні важливу безпекову допомогу, необхідну їй для захисту міст, людей та критичної інфраструктури. Речник Пентагону розповів, що США мають наразі можливість передати Україні озброєння на 4,8 мільярдів доларів з власних запасів, але на поповнення цих запасів є лише 1,1 мільярд доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини