Головна Новини Світ США США заявили, що напад на Україну буде мати жорсткі наслідки для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

США заявили, що напад на Україну буде мати жорсткі наслідки для РФ

Роберт Менендес очікує схвалення в середу законопроекту про збільшення військової допомоги Україні

21 квітня 2021, 03:40
Поділіться публікацією:

Америка заявила про твердий намір рішуче підтримувати Україну в разі ескалації агресивних дій РФ.

США заявили, що напад на Україну буде мати жорсткі наслідки для РФ

США (фото з відкритих джерел)

Про це повідомив голова Комітету закордонних справ Сенату США Роберт Менендес в телефонній розмові з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

"Роберт Менендес зауважив, що Сенаті США з великим занепокоєнням ставляться до нарощування військової присутності РФ на кордоні з Україною і загроз, які нинішні дії Москви представляють для нашої держави і Європи", — йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Також сенатор дав високу оцінку зваженій реакції України на спроби РФ провокувати загострення на Сході країни та запевнив у жорсткій відповіді США в разі нападу РФ.

Нагадаємо, на території Польщі з'явилися кілька десятків винищувачів. Рішення про їх переведення прийняло європейське командування армії США. Дану інформацію повідомив в Twitter глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак. Так в країні вже з'явилися американські винищувачі четвертого покоління F-15 і F-16. Згідно з офіційним повідомленням, техніка прибула в країну у зв'язку з військовими навчаннями. Дану інформацію підтвердив і прессекретар Пентагону Джон Кірбі. "US EUCOM відпрацьовує швидке перекидання ВВС в Європі з використанням, зокрема, польських аеродромів. Тренуючись разом, ми зміцнюємо безпеку нашого регіону", — зазначив Маріуш Блащак.

Також в повідомленні зазначили, що дані навчання ніяк не пов'язані із загостренням відносин між Україною і Росією. Відзначається, що подібні практики проводяться регулярно. Дані навчання — це частина ротаційної присутності США в Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини