Головна Новини Світ США США знову вимагають від Туреччини відмовитися від російських С-400
commentss НОВИНИ Всі новини

США знову вимагають від Туреччини відмовитися від російських С-400

США надалі працюватимуть в рамках Альянсу над просуванням по цьому питанню

23 березня 2021, 02:34
Поділіться публікацією:

США мають намір знову вимагати від Туреччини відмовитися від використання російських комплексів С-400. Про це заявив тимчасовий повірений США у справах НАТО Дуглас Джонс, передає Sputniknews.

США знову вимагають від Туреччини відмовитися від російських С-400

Ракетні комплекси (фото з відкритих джерел)

Відзначається, що експлуатацію варто припинити як на двосторонньому рівні, так і через спільне членство в Північноатлантичному альянсі.

США надалі працюватимуть в рамках Альянсу над просуванням по цьому питанню.

"Ми продовжимо обговорювати з Туреччиною питання, пов'язані з С-400, як через наші двосторонні контакти з Туреччиною, так і в межах НАТО", — зазначив дипломат.

При цьому він підкреслив, що Сполучені Штати надалі працювати в рамках Альянсу над просуванням по цьому питанню.

Нагадаємо, в Туреччини йдуть переговори з Росією про придбання другої партії зенітно-ракетного комплексу С-400. Як вважає турецький глава, попри американські санкції, які були введені для того, щоб Туреччина не купувала у Росії дані комплекси, в кінці цього місяця заплановано новий раунд переговорів з росіянами. Що стосується можливої реакції з боку Америці, турецький лідер заявив, що Анкара не стане питати ні в кого дозволу. Разом з тим, Ердоган висловив надію на позитивні кроки нового президента США Джо Байдена щодо Туреччини.

Як повідомляли раніше армія Туреччини відчувала радіолокаційні системи ракетних комплексів С-400 російського виробництва. Про це повідомляє CNN Turk, посилаючись на джерела у військовому відомстві. Випробування пройшли в передмістях Анкари на авіабазі Мюртед, в них взяли участь різні повітряні судна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини