Головна Новини Світ США США зупиняють видачу віз росіянам: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США зупиняють видачу віз росіянам: в чому причина

Американське посольство в Москві скорочує 75% своїх співробітників через дії російського уряду

30 квітня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Дипломатичне напруження між Москвою і Вашингтоном виходить на новий рівень. 30 квітня стало відомо, що центральне американське посольство в столиці Росії більше не буде видавати візи для відвідин Штатів. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційному веб-ресурсі організації.

США зупиняють видачу віз росіянам: в чому причина

США зупиняє видачу віз у Росії. Фото: ТАСС

Скорочення штату посольства закінчиться вже в середині травня. Тоді ж зменшиться і кількість послуг, які диппрацівники надають населенню — як своїм співвітчизникам, так і громадянам Росії.

Це означає, що росіяни не зможуть отримати звичайну візу для подорожі в Америку, яка не носить дипломатичного характеру. Більш того: єдиною причиною для оформлення подібного документа громадянину РФ може бути певна надзвичайна подія, яка є загрозою здоров'ю або життю.

Також працівники консульства закликали всіх американців, які сьогодні знаходяться на території Росії із простроченою візою, виїхати на батьківщину. Продовжити подібні документи в організації не можуть, адже питання із проживанням іноземців у РФ контролює винятково російський уряд.

При цьому в посольстві зазначили, що така зміна в їхньому графіку роботи та переліку послуг, які надавалися, залежить тільки від самої Росії.

Це не так далеко від правди, адже кілька днів тому американським представництвам вирішили заборонити працевлаштовувати своїх громадян у Російській Федерації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Росія нібито готова до "перезавантаження" відносин зі Сполученими Штатами. Що саме планувалося зробити на високому дипломатичному рівні, можете дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, що в США може з'явитися новий, 51-й, штат. Журналісти докладно розповідали, де його планують створити і яку назву дадуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини