Головна Новини Світ США У США створять ще один штат
commentss НОВИНИ Всі новини

У США створять ще один штат

Сполучені Штати діляться на 50 штатів (а ті - на округи або їх еквіваленти) і федеральний округ Колумбія

23 квітня 2021, 07:31
Поділіться публікацією:

Палата представників затвердила законопроєкт про створення 51 штату. У проєкті закону йдеться про перетворення про перетворення федерального округу Колумбія в штат.

У США створять ще один штат

Сполучені Штати (фото з відкритих джерел)

Для того, щоб з'явився новий штат, проєкт повинен затвердити Сенат — 60 зі 100 членів повинні погодитися прийняти законопроєкт. Новий штат в США виникне вперше за 70 років, повідомляє Reuters.

"Понад 700 тисяч американських громадян, які платять федеральні податки, які воюють і гинуть у війнах, які служать в наших журі присяжних і при цьому не мають права голосу ні в Сенаті, ні в Палаті представників", прокоментував законопроєкт представник демократів Ян Шаковскі.

Після реформування Колумбія буде перейменована в штат Вашингтон, Співдружність Дугласа і стане 51-м штатом Америки.

Сполучені Штати діляться на 50 штатів (а ті — на округи або їх еквіваленти) і федеральний округ Колумбія. Також в підпорядкуванні США є ряд острівних територій: Пуерто-Ріко, Віргінські Острови, Гуам та інші.

Нагадаємо, американські військові поки не будуть скорочувати свій контингент в Іраку. Про це заявив на брифінгу в Пентагоні глава Центрального командування Збройних сил США генерал Кеннет Маккензі. "Я говорив про це з головою Пентагону багато разів. В цю хвилину процес триває, добре пройшов стратегічний діалог з урядом Іраку кілька тижнів тому. Зараз немає планів скорочення присутності в Іраку", — зауважив він. Представник Пентагону додав, що іракський уряд зацікавлений у присутності американського контингенту. Він вважає, що Ірак потребує військах США для продовження боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". "Місія НАТО в Іраку розширюється. Ми не маємо у своєму розпорядженні будь-якими вказівками про скорочення рівня присутності в цій країні", — резюмував генерал.









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Reuters
comments

Обговорення


Новини