Головна Новини Світ США США звинувачують Китай і Росію в захисті Північної Кореї в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

США звинувачують Китай і Росію в захисті Північної Кореї в ООН

США вбачають, що Північна Корея не буде отримувати санкції та заборони через союз з РФ та Китаєм.

5 жовтня 2022, 23:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США кинули звинувачення у бік Російської Федерації та Китаю, через їх сприяння Північній Кореї (КНДР) у розвитку ядерної програми та не бажання створити жорсткі санкції проти авторитарної країни на Раді Безпеки ООН. Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

США звинувачують Китай і Росію в захисті Північної Кореї в ООН

США звинувачують Китай і Росію в захисті Північної Кореї в ООН. Фото з відкритих джерел

Під час засідання Ради Безпеки ООН США звинуватили Китай та РФ у відсутності механізмів для блокування Північної Кореї, яка створює ядерні ракети та розвиває балістичні військові снаряди.

"КНДР користується повним захистом з боку двох членів цієї ради", — повідомила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

За її словами два члени Ради Безпеки ООН дали можливість Кім Чен Ину розвивати свою ядерну програму. Адже Російська Федерація так само як і Китай мають право в Радбезі ООН та можуть скасувати будь-яке прийняте рішення.

Рада Безпеки ООН складається з 15 членів, 10 обирають за географічним принципом, а п’ять є постійно діючими учасниками Радбезу. Серед цих п’яти членів присутні США, Російська Федерація, Китай, Франція та Сполучене Королівство. Саме ці держави мають право вето.

Цікаво, що Росія за весь час існування Ради Безпеки заблокувала майже половину з усіх 287 ветованих проєкта. США використало право вето 80 разів, Китай – 13.

Російська Федерація постійно блокує рішення Ради Безпеки ООН, особливо які стосуються її провалів, так було з малазійським Боїнгом, який здійснював рейс MH17 та всіма спробами засудити РФ через вторгнення в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Радбез ООН не зміг прийняти резолюцію про не визнання анексії українських територій. Таке рішення ветувала Росія.

Також "Коментарі" повідомляли, що Україна почала кампанію виключення Російської Федерації з Ради Безпеки ООН.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини