Головна Новини Світ США Стало відомо, чи підтримують американці тактику республіканців щодо затягування допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи підтримують американці тактику республіканців щодо затягування допомоги Україні

Американці "за" допомогу Україні, але підтримують тактику республіканців

17 грудня 2023, 18:28 comments4580
Поділіться публікацією:

Тактика представників Республіканської партії, котрі затримують допомогу Україні, вимагаючи додаткового фінансування на посилення південного кордону США, підтримується більшістю населення країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить оновлене опитування Harvard CAPS-Harris Poll.

Стало відомо, чи підтримують американці тактику республіканців щодо затягування допомоги Україні

Підтримка України. Фото: з відкритих джерел

У рамках щомісячного опитування респондентів запитали: "Як, на вашу думку, треба діяти республіканцям: дотримуватись надання допомоги обом країнам (Україні та Ізраїлю), поки не отримають додаткового фінансування безпеки кордону, чи схвалити допомогу без фінансування кордону?"

65% американців, які брали участь в опитуванні, обрали перший варіант, причому навіть серед респондентів-демократів він на першому місці (51% проти 49%), а серед республіканців загалом має абсолютну підтримку (83% проти 17%).

Цікаво, що 65% респондентів вважають, що США мають підтримувати Україну у війні проти Росії, хоч нинішній багатомільярдний пакет фінансування підтримують лише 49% респондентів.

Практично такі ж цифри і в Ізраїлю: 65% респондентів сказали, що США повинні підтримувати його у війні з ХАМАС, а пакет, що зараз розглядається, підтримують 54%.

У ході опитування також з'ясувалося, що кількість американців, які прихильно ставляться до України, удвічі перевищує кількість антипатиків – 55% проти 25%. Різниця у 30 в.п. приблизно така сама, як у НАТО та Ізраїлю, і набагато краще, ніж, наприклад, у Верховного суду США чи більшості провідних медіа та соцмереж, таких як CNN, Fox News, Facebook або екс-Twitter.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можна вважати підсумки саміту ЄС перемогою України: чому чекати на швидкі результати не варто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини