Головна Новини Світ США Стало відомо, чому Захід не захищатиме Україну так, як Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Захід не захищатиме Україну так, як Ізраїль

Захід не захищатиме Україну так, як Ізраїль, бо йому це просто не вигідно, вважає політолог Ілля Куса. За його словами, партнери оцінюють ризики війни з РФ як високі та катастрофічні

16 квітня 2024, 15:59
Поділіться публікацією:

Як вважає політолог Ілля Куса, теза про те, що Ізраїль захищають усі, а Україну – ніхто, не витримує жодної критики, а лише відображає рожевий світ, у якому живе частина суспільства.

Стало відомо, чому Захід не захищатиме Україну так, як Ізраїль

Війна в Україні

Справа в тому, каже він, що Ізраїль має юридичних союзників, підписано відповідні домовленості. При цьому, наголосив експерт, Україна таких не має і, швидше за все, не матиме. Крім того, він наголошує, що союз Ізраїлю та Заходу формувався в унікальних історичних та політичних обставинах, яких не було в Україні.

"Навіть якщо прибрати фактор військового договору, Захід не захищатиме Україну також, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, про що нам послідовно говорять з 2022 року. Ризики війни з РФ оцінюються там як високі та катастрофічні. Переконати у зворотному ми їх не змогли і навряд чи зможемо. У ситуації з Ізраїлем та Іраном такого не було: усі знали, що іранці намагатимуться уникати великої ескалації та що вони відповідали на удар по своєму консульству, а ризику ядерної війни не було й близько”.
— написав у Фейсбуці експерт.

Крім того, за його словами, країни Заходу традиційно люблять грати в управління кризами. На сьогоднішній день їхній порядок денний виглядає так: контрольована ескалація, локалізація війни та стримування і вже багато років вони діють саме за цією схемою.

"Можна багато дискутувати про те, чому так вийшло, але це сьогоднішня реальність. Відповідно, пряме залучення у війну проти РФ через захист нашого неба "за ізраїльською моделлю" відбуватиметься або в керованому ключі в рамках політичного рішення, яке на Заході можуть прийняти в якійсь перспективі, або взагалі не станеться",
— заявив Куса.

При цьому він упевнений, що за іншої адміністрації в Штатах було б те саме, так що справа не в Байдені чи Трампі, а в загальному американському порядку, виборах і позиції американських союзників, яку Білий Дім повинен враховувати, хочуть вони цього чи ні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США жорстко привчають Україну до нової реальності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини