Головна Новини Світ США Стало відомо, доки Палата представників США не проголосує за допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, доки Палата представників США не проголосує за допомогу Україні

Палата представників США не проголосує за допомогу Україні раніше за середину березня

17 лютого 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Палата представників США, ймовірно, не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні раніше середини березня. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол, інформує Reuters.

Стало відомо, доки Палата представників США не проголосує за допомогу Україні

Конгрес США. Фото: з відкритих джерел

"Я не хочу говорити від імені спікера, але я думаю, що він хоче спочатку пройти через процес асигнувань — який приведе нас до 8 березня, а потім зайнятися додатковими (Ред. — виділення коштів)", — заявив Маккол.

Він також заявив, що не уважно читав законопроект, але має побоювання, зокрема з приводу запропонованих змін у військовому фінансуванні.

Маккол підкреслив, що законопроект про виділення допомоги Україні буде ухвалено Палатою представників, якщо речник Палати Майкл Джонсон допустить голосування, незважаючи на опозицію з боку активної групи законодавців, найбільш тісно пов'язаних з колишнім президентом Дональдом Трампом.

"Я думаю, що промивання мозку, якщо хочете, про те, що нам доводиться обирати між нашим південним кордоном та Україною, вже мало місце. Я з цим не згоден. Я думаю, що ми – велика нація і можемо робити і те, і інше", — зазначив Маккол.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Палата представників парламенту США оголосила перерву до 28 лютого, так і не розпочавши розгляд законопроєкту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, підтриманого раніше Сенатом. Продовжуються пошуки рішення, зокрема ймовірність петиції про звільнення спікера Палати представників Майка Джонсона. Але це поки що лише на рівні обговорень. Тим часом екс-президент США Дональд Трамп, який мріє повернутися до Білого дому і з подачі якого багато в чому гальмується законопроєкт, що обговорюється, пропонує видати допомогу Україні у вигляді кредиту. Про що говорить продовження епопеї з виділенням такої важливої підтримки? Чим у результаті все це може завершитися? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини