Головна Новини Світ США Стало відомо, хто в Штатах виступає проти мирного саміту в Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто в Штатах виступає проти мирного саміту в Швейцарії

Не всі в США підтримують ідею проведення мирного саміту в Швейцарії, вважає політолог Тарас Загородній. За його словами, є політики, яким би хотілося дружно жити з Росією і займатися з нею торгівлею

27 травня 2024, 12:28 comments1213
Поділіться публікацією:

Відсутність президента Джо Байдена на Глобальному саміті миру у Швейцарії може і не бути катастрофою, вважає політолог Тарас Загородній. За його словами, правда в тому, що політика Штатів не обертається довкола України, у їх політиків є свої проблеми, в тому числі, пов’язані із виборами. Саме тому для Байдена може бути більш пріоритетною передвиборна зустріч зі збору коштів.

Стало відомо, хто в Штатах виступає проти мирного саміту в Швейцарії

Саміт миру

"Суб'єктивна складова, як я вважаю, це інтриги з боку русофільської групи Саллівана — Бернса. Їх дико дратує, що Україна не дає їм врятувати Росію від хаосу і зірвала їхні плани примусити нашу країну до капітуляції через свистопляску в Конгресі з допомогою для України. Удари по енергетичній інфраструктурі Росії продовжуються, незважаючи на істерики Саллівана. Тому вони не хочуть посилювати вплив цього саміту, який все ж таки достатньо великий",
— відзначив Загородній.

При цьому, за його словами, звісно, багатьом політикам набагато більш комфортна та зручно відвідувати табори з українськими біженцями десь в Європейському Союзі та торгувати з Росією, ніж виходити із зони комфорту та дивитися як твої плани летять шкереберть.

Саме тому, додає експерт, ці політики і займаються "зливами" у пресу різних "мирних планів" типу "корейського сценарію". Плюс вони випускають на арену кремлівського диктатора Володимира Путін з криками, що він, буцімто, готовий домовлятися.

При цьому Загородній каже, що метушня Китаю та Росії довкола спроб зірвати проведення Глобального саміту миру свідчать, що вони не хочуть цього саміту, бо розуміють можливі дипломатичні наслідки. Саме тому, Китай метушиться і навіть видає із Бразилією якийсь свій мирний план, каже експерт і додає, що у цьому процесі не відстає і терористична Росія, яка намагається зібрати міністрів закордонних справ країн БРІКС, якраз у час проведення саміту в Швейцарії.

"Тобто, щось припікає. Інакше навіщо така метушня? Але не думаю, що там щось кардинально відрізнятиметься від порядку денного саміту. І точно не буде підтримки війни проти України",
— відзначив експерт.

На його думку, саміт в Швейцарії більше схожий на Тегеранську конференцію 1943 року, де обговорювалося багато питань, у тому числі, як буде жити світ після війни.

"Але це, звісно, тільки дипломатична рамка, яка потребує наповнення на полі бою та ударів по російській енергетиці. Бо і в іншому разі це так і залишиться простою декларацією намірів",
- підкреслив Загородній.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що відмова Байдена приймати участь у саміті в Швейцарії є підлістю у відношенні до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини