Головна Новини Світ США Стало відомо, коли в США почнуть судити Трампа. Який термін йому загрожує
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли в США почнуть судити Трампа. Який термін йому загрожує

Суддя Хаун Мерчан призначив на 15 квітня початок судового процесу над колишнім президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом. Як повідомляє АР, санкція статті передбачає до чотирьох років ув’язнення

25 березня 2024, 20:42 comments3214
Поділіться публікацією:

Суддя округу Манхеттен в місті Нью-Йорк, Хуан Мерчан, призначив на 15 квітня початок судового процесу у справі щодо впливу на вибори екс-президента США Дональда Трампа.

Стало відомо, коли в США почнуть судити Трампа. Який термін йому загрожує

Дональд Трамп

Спочатку судовий процес у цій справі, що стосується виплати Трампом грошей порноакторкам з метою впливу на вибори 2016 року, повинен був розпочатися 25 березня. Однак адвокати екс-президента змогли отримати 30-денну відстрочку, поскаржившись на нестачу часу для ознайомлення з усіма матеріалами.

Наразі суддя Мерчан відкинув аргументи захисту про те, що прокурори приховували десятки тисяч сторінок матеріалів з попереднього федерального розслідування. Він відмовив адвокатам Трампа у подальшій відстрочці судового слухання.

Варто зазначити, що кримінальна справа, яка щодо Трампа розглядатиметься вже зовсім скоро, стане першою, що перейшла на етап розгляду по суті. Ця справа пов'язана з інцидентом, коли порноакторка Стормі Деніелс зустрілася з Трампом на благодійному гольф-турнірі, після чого він сплатив їй за послуги у готелі біля курортного озера Тахо.

Прокурори стверджують, що в жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії, порноактриса отримала щонайменше 130 тисяч доларів в рамках угоди про нерозголошення, які, за їхніми словами, були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа. Це кваліфікується як кримінальний злочин, за який відповідно до законів штату Нью-Йорк може бути передбачена до чотирьох років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що Верховний суд США дозволив Дональду Трампу приймати участь у президентських виборах, які мають відбутися восени.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини