Головна Новини Світ США Стало відомо, що обговорювали Трамп і Путін під час телефонної розмови
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що обговорювали Трамп і Путін під час телефонної розмови

Під час телефонної розмови президента США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін обговорили плани щодо розвитку економіки та способи контролювати озброєння

24 липня 2020, 05:45 comments1627
Поділіться публікацією:

Президент США Дональд Трамп заявив російському колезі Володимиру Путіну, що хоче уникнути дорогої гонки озброєнь з Росією і Китаєм, а також сподівається на прогрес у переговорах з контролю над озброєннями, йдеться в повідомленні Білого дому. Про це пише Reuters.

Стало відомо, що обговорювали Трамп і Путін під час телефонної розмови

Разом з тим у заяві Кремля кажуть, що лідери двох країн також обговорили ядерну програму Ірану. За словами пресслужби російського президента, обидві сторони зробили акцент на необхідності колективних зусиль по підтримці регіональної стабільності та глобального режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Білий дім не згадав Іран, але сказав, що Трамп і Путін обговорювали способи перемогти пандемію коронавірусу, продовжуючи при цьому відновлювати глобальну економіку.

Сполучені Штати заявляють, що, як зростаюча ядерна держава, Китай повинен приєднатися до США і Росії в новому договорі. Але близько 300 боєголовок Китаю мізерно малі в порівнянні з арсеналами Росії та Сполучених Штатів.

Китай поки що не йде на поступки. Високопоставлений китайський дипломат заявив раніше в цьому місяці, що Китай був би радий провести переговори з контролю над озброєннями зі Сполученими Штатами та Росією, але тільки в тому випадку, якщо Вашингтон готовий скоротити свій ядерний арсенал до рівня Китаю, який приблизно у 20 разів менший.

Раніше "Коментарі" писали, що у своїй передвиборчій рекламі президент США Дональд Трамп протиставив своє правління подіям на Євромайдані в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини