Головна Новини Світ США Стало відомо як ФБР співпрацює з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо як ФБР співпрацює з Україною

ФБР допомагає Україні збирати докази воєнних злочинів Росії

26 квітня 2023, 19:10
Поділіться публікацією:

Україна співпрацює з Федеральним бюро розслідувань США та американськими компаніями для збирання доказів воєнних злочинів росіян, серед яких інформація про геолокацію та мобільні телефони, пишуть "Коментарі" з посиланням на "Голос Америки".

Стало відомо як ФБР співпрацює з Україною

Україна співпрацює з Федеральним бюро розслідувань США

Спеціальний агент ФБР, який раніше працював аташе з правових питань бюро в Україні, Алекс Кобзанець розповів на конференції з кібербезпеки RSA у Сан-Франциско, що Київ досліджує цифрову інформацію з поля бою та з міст, що перебували під окупацією, й "збір, аналіз та опрацювання цих даних — це те, в чому ФБР має досвід роботи". За його словами, ця робота включає вивчення інформації з мобільних телефонів, судово-медичний аналіз зразків ДНК, а також аналіз частин тіла, зібраних на полі бою.

"Наступний крок — це робота з національними операторами США, передача цієї інформації... отримання інформації про абонентів, отримання інформації про геолокацію, де це можливо", — додав Кобзанець.

Минулого тижня генеральний прокурор Андрій Костін повідомив американським законодавцям минулого тижня, що з початку повномасштабного вторгнення російські військові вчинили більш як 80 тисяч воєнних злочинів проти цивільного населення в Україні.

"Україні потрібно, щоб злочин агресії Росії було покарано на міжнародному рівні. Якщо це буде трибунал, в якому не буде найвищого керівництва Російської Федерації – не зовсім зрозуміло, навіщо він потрібен", — наголосив український генеральний прокурор.

Як писали "Коментарі", ФБР оголосило в розшук керівника ВПК Вагнер Євгенія Пригожина. Скільки дають грошей за "кухаря Путіна".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини