Головна Новини Світ США Стало відомо, як проголосував Конгрес за пакет фіндопомоги Ізраїлю без України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як проголосував Конгрес за пакет фіндопомоги Ізраїлю без України

За інформацією WP, Конгрес провалив голосування за пакет фіндопомоги Ізраїлю без України

7 лютого 2024, 07:07 comments11534
Поділіться публікацією:

Палата представників Конгресу США не змогла ухвалити законопроєкт спікера Майка Джонсона про надання військової допомоги лише Ізраїлю. Більшість конгресменів назвали документ "політичним трюком", який не має нічого спільного з правом цієї країни на самооборону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Washington Post".

Стало відомо, як проголосував Конгрес за пакет фіндопомоги Ізраїлю без України

Конгрес США. Фото: із відкритих джерел

Окремий законопроєкт спікера Палати представників Майка Джонсона передбачає виділення коштів виключно на підтримку Ізраїлю та американських сил на Близькому Сході – пріоритети, які, на його думку, мають бути "відокремлені" від інших питань національної безпеки.

Законопроєкт виніс на голосування конгресмен Республіканської партії Кен Калверт. Більшість демократів, навіть затяті прихильники Ізраїлю, засудили його та назвали "політичним трюком", що має "мало спільного з правом Ізраїлю на самооборону".

Калверт заявив, що його пропозиція є "чистим законопроєктом", позбавленим менш популярних положень про національну безпеку.

"Ствердження про те, що цей законопроєкт є політичним, є відверто помилковими. Сьогодні у нас є можливість зібратися разом і послати сильний сигнал: Сполучені Штати стоять на боці Ізраїлю. Єдині люди, які роблять це політичним, — це ті, хто виступає проти нього" , — наголосив Калверт незадовго до голосування.

Спікер Джонсон припустив, що після того, як законодавці "подбають" про Ізраїль, вони "займуться" іншими питаннями.

"Ми повинні розібратися з цими заходами незалежно та окремо. Я думаю, що вони на це заслуговують", — сказав він журналістам.

Однак напередодні голосування десятки законодавців, зокрема лідери Демократичної партії та члени ультраконсервативної фракції у Палаті представників, повідомили про намір відхилити законопроєкт.

Незадовго до голосування лідер демократичної меншості в Палаті представників Хакім Джефріс, лідер демократів Кетрін Кларк та голова фракції демократів Піт Агілар у меморандумі "Шановний колега" заявили про готовність підтримати будь-які серйозні двопартійні зусилля через особливі відносини між Сполученими Штатами.

Водночас, вони наголосили, що окремий закон "пропонується не з добрими намірами".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому цинізм ситуації у США: коли реально вирішиться питання із підтримкою України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини