Головна Новини Світ США Стало відомо, як США вирішили покарати Іран за масштабну атаку на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як США вирішили покарати Іран за масштабну атаку на Ізраїль

Рішення прийнято у відповідь на безпрецедентну ракетну атаку територією Ізраїлю.

16 квітня 2024, 09:42
Поділіться публікацією:

Палата представників Конгресу США затвердила низку законопроектів, спрямованих на фінансовий тиск на Іран. Рішення прийнято у відповідь на безпрецедентну ракетну атаку територією Ізраїлю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Hill".

Стало відомо, як США вирішили покарати Іран за масштабну атаку на Ізраїль

США. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що три окремі законопроекти було винесено на голосування у понеділок, 15 квітня, в умовах призупинення дії регламенту — прискореного процесу, що потребує підтримки дві третини депутатів для ухвалення рішення та дозволяє негайно провести голосування у залі.

Законопроекти переважно спрямовані на запровадження фінансових санкцій проти Ірану, тих, хто його підтримує, та мережі його довірених осіб.

Серед них – законопроект про відміну податкових пільг для неприбуткових організацій, що підтримують терористичні угруповання; законодавство, спрямоване на те, щоб зірвати закупівлю Китаєм іранської нафти та нафтопродуктів; а також спроба відрізати іранський уряд від використання американської фінансової системи.

Проголосовані документи переважно не викликають суперечок і користуються підтримкою більшості демократів, при тому, що більшість у Палаті представників мають республіканці.

Конгресмен-демократ Бред Шнайдер підтримав законопроект HR 6408, який скасовує податкові пільги для організацій, що підтримують тероризм. Він є автором документа спільно з республіканцем Девідом Кустоффом. Втім, Шнайдер звернувся до республіканців із проханням винести на голосування додатковий закон про національну безпеку.

"Я ще раз хочу подякувати моєму колегі, депутату Кустоффу, за його партнерство та роботу над цим законом... і я закликаю всіх моїх колег не лише підтримати цей закон, а й, як ми вже говорили, підтримати необхідне фінансування безпеки, яке надійшло від Сенату", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кого і до чого підштовхне загострення на Близькому Сході: які два союзи можуть виникнути. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини