Головна Новини Світ США Стало відомо, як Україна може використати у війні з РФ відсутність Байдена у Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як Україна може використати у війні з РФ відсутність Байдена у Швейцарії

Відсутність президента США Джо Байдена у Швейцарії Україна може використати на свою користь, сказав в ефірі 24 каналу політолог Олег Саакян. У цьому разі РФ не зможе говорити, що всіма процесами керують Штати

30 травня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:

Україна може "вибити" одну із пропагандистських цеглинок терористичної Росії, якщо президент США Джо Байден таки не приїде на Глобальний саміт миру, вважає Олег Саакян.

Стало відомо, як Україна може використати у війні з РФ відсутність Байдена у Швейцарії

Джо Байден

За його словами, Кремль постійно розганяє меседжі про те, що Штати воюють з Росією руками українців і управляють всіма процесами. Такі думки є популярними в країнах так званого Глобального півдня. Якщо ж виявиться, що Байдена у Швейцарії не буде, то виявиться, що насправді всі заяви РФ не мають нічого спільного з реальністю, каже політолог.

"Це можна використати як плюс українській пропаганді саме на Глобальний південь для просування інтересу України",
- відзначив Саакян.

Втім, експерт все ж додає, що неучасть Байден в саміті посилить розчарування його діями, як серед українців, так і серед його західних партнерів. Більше того, додає політолог, сам час саміту планувався саме під Байдена. Зокрема, прораховувалося, що після відвідин Італії та засідання "Великої сімки" йому буде зручно приїхати у Швейцарію.

Проте, говорить політолог, ймовірно, Байден таки вирішив поставити свої політичні інтереси вище інтересів держави, і це – розчаровує. Зокрема, на саміті будуть обговорювати такі важливі для світу питання, як продовольча та ядерна безпека, і тому було б логічно, щоб у обговоренні цих питань приймав участь Байден, як лідер однієї із провідних країн світу. Тобто, підкреслив Саакян, Байден своєю неучастю у Глобальному саміті миру може суттєво похитнути імідж Сполучених Штатів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Джо Байден, буцімто, відмовився від поїздки на Глобальний саміт миру, бо не вірить, що там можна буде досягнути реальних мирних домовленостей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини