Головна Новини Світ США Стало відомо, яких результатів чекати від саміту миру без участі Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яких результатів чекати від саміту миру без участі Байдена

Стало відомо, що президент США Джо Байден, ймовірно, не буде присутнім на Глобальному саміті миру. Якщо це так, каже політолог Максим Ялі, то не слід очікувати від саміту якихось проривних рішень

24 травня 2024, 11:43
Поділіться публікацією:

Західні ЗМІ повідомили, що, ймовірно, президент США Джо Байден не приїде на Глобальний саміт миру, оскільки у нього на цей час заплановано захід зі збору коштів на виборчу кампанію.

Стало відомо, яких результатів чекати від саміту миру без участі Байдена

Джо Байден

"Якщо новина підтвердиться, а швидше за все так і буде, то це означатиме, що жодних проривів у врегулюванні російсько-української війни на саміті не відбудеться",
— вважає політолог Максим Ялі.

За його словами, непрямим підтвердженням такої думки свідчить і намір Бразилії та Китаю взяти участь у саміті, на якому буде присутня Росія.

"Ще потрібно почекати, на якому рівні будуть представлені США та Китай. Але поки що все йде до того, що підсумком саміту стане традиційне "домовилися домовлятися",
— заявив Ялі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Швейцарії у червні має відбутися Глобальний саміт миру, на якому учасники планують обговорити "формулу миру" президента Володимира Зеленського. Ідея України полягає в тому, що впливові світові лідери зможуть виробити спільну позицію щодо війни в Україні та змусити Росію до миру.

При цьому відомо, що Росія намагається зірвати проведення Глобального саміту миру або зменшити його значущість. Наприклад, веде переговори, щоби лідери країн не їхали туди. Нібито такі переговори вже були з Китаєм. Відомо, що президенти Бразилії та ПАР відмовилися брати участь у Глобальному саміті миру. Але в ньому має взяти участь Індія. А це рішення може змусити Китай відправити свого представника на зустріч.

Водночас з'явилася інформація про те, що Джо Байден не планує відвідувати Глобальний саміт миру, оскільки в нього запланований захід у Голлівуді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини