Головна Новини Світ США Стало відомо, яку посаду може обійняти Маск у разі перемоги Трампа на виборах.
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яку посаду може обійняти Маск у разі перемоги Трампа на виборах.

За інформацією WSJ, Трамп хоче призначити Маска своїм радником

30 травня 2024, 10:22
Поділіться публікацією:

Кандидат у президенти США Дональд Трамп вже кілька місяців спілкується із власником соціальної мережі Twitter Ілоном Маском з приводу можливого призначення останнього на посаду радника, якщо Трамп повернеться до Білого дому. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Wall Street Journal.

Стало відомо, яку посаду може обійняти Маск у разі перемоги Трампа на виборах.

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що їм вдалося поговорити з кількома джерелами, які підтвердили розмови між засновником SpaceX та колишнім президентом, заявивши, що Маск тепер дзвонить Трампу безпосередньо зі свого мобільного телефону кілька разів на місяць. Хоча переговори мають попередній характер, і джерела попереджають, що вони можуть зірватися, Трамп висловив зацікавленість у тому, щоб знайти спосіб зробити Маска більш залученою до політики, можливо, пов'язаної з безпекою кордонів чи економікою — двома питаннями, з яких Маск висловлювався публічно.

У свою чергу, Маск міг би допомогти Трампу в його переобранні, не тільки зробивши внесок у "його гаманець", але й використовуючи владу та вплив інших багатих донорів, хоча він і відмовився від публічного схвалення.

Вперше вони зустрілися цього року на сніданку для донорів на початку березня, який проходив у Монтсорреллі, резиденції мільярдера Нельсона Пельтца у Палм-Біч, штат Флорида. Першою про зустріч повідомила газета The New York Times, наголосивши, що Трамп шукав грошові вливання.

За даними WSJ, під час зустрічі порушувалася тема того, що Маск може стати радником Трампа, причому одне з джерел порівняло це з консультативною роллю колишнього глави Marvel Айзека Перлмуттера у Міністерстві у справах ветеранів при адміністрації Трампа.

Серед інших тем, які обговорювали Трамп і Маск — Космічні сили США, створені під час першого президентського терміну Трампа, а також технологічні компанії Маска, електромобілебудування, яке Трамп критикував на своїх мітингах, та імміграція.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп ще ближчий до перемоги: хто підтримав екс-президента США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини