Головна Новини Світ США Стало відомо, яку зброю США передадуть Україні у новому пакеті допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яку зброю США передадуть Україні у новому пакеті допомоги

США затвердили черговий пакет допомоги на суму 225 мільйонів доларів

11 липня 2024, 21:19
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони США підтвердило виділення Україні чергового пакету військової допомоги вартістю 225 мільйонів доларів, про що під час зустрічі з Володимиром Зеленським раніше повідомив Джо Байден.

Стало відомо, яку зброю США передадуть Україні у новому пакеті допомоги

Штати оголосили про новий пакет допомоги Україні. Фото з відкритих джерел

У Пентагоні розповіли, що новий пакет допомоги надаватиметься Україні в межах механізму PDA (Presidential Drawdown Authority), який передбачає постачання зброї безпосередньо зі складів американської армії.

У заяві Пентагону повідомляється, що черговий пакет американської допомоги містить одну батарею зенітно-ракетного комплексу Patriot, яку раніше обіцяв передати Джо Байден. Також США відправлять Збройним силам України боєприпаси для систем NASAMS і HIMARS, зенітні ракети Stinger, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4, боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси та запчастини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський зустрівся із очільником Білого дому Джо Байденом. Під час зустрічі американський президент підкреслив, що українські військові зуміли зупинити наступ російських загарбників у Харківській області та завдати ворогові великих втрат. За його словами, це вказує на те, що Росія не переможе в Україні.

Під час зустрічі із Зеленським Байден оголосив про виділення Україні чергового пакета американської військової допомоги. Мова йде про восьмий пакет, схвалений американським президентом у кінці квітня, після того, як Конгрес США ухвалив додаткове фінансування для військової допомоги Києву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини