Головна Новини Світ США Ставки підвищуються: США розмістили стратегічні бомбардувальники на кордоні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Ставки підвищуються: США розмістили стратегічні бомбардувальники на кордоні з Україною

США активно підтримують союзників НАТО

22 липня 2024, 15:48
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати розмістили два міжконтинентальні стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress на 57-й авіабазі ВПС Румунії Михайло Когелнічану. Вони братимуть участь у операції Bomber Task Force Europe. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні прес-служби Військово-повітряних сил США у Європі.

Ставки підвищуються: США розмістили стратегічні бомбардувальники на кордоні з Україною

Стратегічні бомбардувальники США. Фото: із відкритих джерел

На новому місці бомбардувальники діятимуть у складі 20-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї ВПС США, а також почнуть взаємодіяти з силами НАТО.

Під час прибуття на авіабазу Михайла Когелнічана літаки B-52 у супроводі винищувачів з Румунії та Фінляндії провели спільний політ. У рамках розгортання вони діятимуть як 20-а експедиційна бомбардувальна ескадрилья, інтегруючись із НАТО та іншими міжнародними партнерами для покращення безпеки в зоні відповідальності Європейського командування ЗС США.

Це перший випадок, коли американські стратегічні бомбардувальники діють у Румунії.

"В умовах глобальної нестабільності важливо підтримувати стійкі можливості на великих дистанціях. Ця операція дозволяє удосконалити тактику та взаємодію наших військ", — зазначив генерал Джеймс Хекер, командувач USAFE-AFAFRICA.

США активно підтримують союзників НАТО через місії BTF, що дозволяє USAFE-AFAFRICA ефективно застосовувати сили в Європі, створюючи стратегічну впевненість і стримуючи потенційних противників.

"Ми працюватимемо із союзниками на східному фланзі для забезпечення безпеки та стабільності в регіоні", — зазначив Хекер.

Розгортання американських стратегічних бомбардувальників демонструє готовність США та НАТО до координації та захисту Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому США не покинуть НАТО: з'явилися ключові аргументи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини