Головна Новини Світ США Суд визнав Трампа винним у кримінальній справі: чи зможе він брати участь у виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд визнав Трампа винним у кримінальній справі: чи зможе він брати участь у виборах

Якщо Дональд Трамп переможе, США вперше отримають засудженого злочинця на посаді глави держави

31 травня 2024, 07:32
Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп все ще може балотуватись у президенти. Конституція США встановлює кілька вимог щодо кандидатів, включаючи відсутність обмежень з урахуванням характеру чи судимості. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Суд визнав Трампа винним у кримінальній справі: чи зможе він брати участь у виборах

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, незрозуміло, як засудження Дональда Трампа може вплинути на результат виборів. Але, якщо він здобуде перемогу, на чолі Білого дому вперше опиниться засуджений злочинець. Дональд Трамп не зможе помилувати себе у разі переобрання, тому що справу порушено державними, а не федеральними прокурорами.

Однак у двох федеральних справах Трамп теоретично у разі переобрання міг би наказати Міністерству юстиції припинити розгляд справ.

Варто зазначити, Дональда Трампа було визнано винним за всіма пунктами звинувачення у справі про спробу підкупу порноакторки Стормі Деніелс за мовчання про їх секс. Вирок буде оголошено 11 липня.

Екс-президент звинуватив прокуратуру та суд у упередженості та виконанні політичного замовлення чинного президента США Джо Байдена.

Звинувачення стосуються 130 000 доларів у вигляді платежів, які компанія Трампа здійснила тодішньому адвокату Майклу Коену. Той заплатив цю суму від імені Трампа, щоб не дати порноакторці Стормі Деніелс оприлюднити свої заяви про сексуальні стосунки з Трампом десять років тому. Трамп заперечує факт цієї зустрічі.

Прокурори стверджують, що виплати Коену були помилково зареєстровані як судові гонорари. Прокуратура назвала ці гроші частиною схеми укриття скандальних історій, які, як боявся Трамп, могли б допомогти його супернику на виборах 2016 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як розуміти заяви Трампа про бомбардування Москви та Пекіна: що привертає увагу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини