Головна Новини Світ США Суд заборонив Трампу брати участь у президентських виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд заборонив Трампу брати участь у президентських виборах

Рішення суд ухвалив через роль Трампа у подіях 6 січня 2021 року, коли його прихильники проникли до Капітолію у спробі оскаржити результати президентських виборів

20 грудня 2023, 07:12 comments4099
Поділіться публікацією:

Верховний суд американського штату Колорадо ухвалив рішення виключити колишнього президента Дональда Трампа зі списку кандидатів на пост президента США 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Суд заборонив Трампу брати участь у президентських виборах

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Повідомляється, що таке рішення суд ухвалив через роль Трампа у подіях 6 січня 2021 року, коли його прихильники проникли до Капітолію у спробі оскаржити результати президентських виборів, згідно з якими перемогу здобув Джо Байден.

Це судове рішення зробило Дональда Трампа першим кандидатом у президенти в історії США, якого визнали таким, що не має права очолювати Білий дім.                                  

У матеріалі йдеться, що суд за невеликої переваги голосів (4:3) дійшов висновку, що Конституція забороняє претенденту на висування від Республіканської партії 2024 року з'являтися у виборчому бюлетені через його роль "у підбурюванні до насильства проти уряду США".

Постанова суду стосується лише республіканських праймеріз у штаті Колорадо, які відбудуться там 5 березня, але це рішення, ймовірно, також вплине на статус Трампа на загальних виборах 5 листопада.                                                                  

Трамп вже назвав рішення суду помилковим і недемократичним, заявивши, що його адвокати оскаржуватимуть це рішення у Верховному суді США.

При цьому кілька попередніх спроб викреслити Трампа з виборчого бюлетеня в інших штатах не мали успіху.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп ще ближче до заповітної мети: яке рішення ухвалив суд у справі проти скасування результатів виборів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини