Головна Новини Світ США Світ сколихне низка війн: антиамериканська коаліція на низькому старті
commentss НОВИНИ Всі новини

Світ сколихне низка війн: антиамериканська коаліція на низькому старті

Протягом кількох місяців можуть бути запущені кілька воєн у принципових для Вашингтона локаціях

сьогодні, 17:53
Поділіться публікацією:

У найближчі 3-4 місяці різко зростає ймовірність остаточного переростання російсько-української війни у повноцінний глобальний конфлікт, про це заявив політолог Михайло Басараб.

Світ сколихне низка війн: антиамериканська коаліція на низькому старті

Війна в Україні

За його словами, ескалація напруги між Іраном та Ізраїлем, ситуація на Корейському півострові, загроза для Тайваню, різка актуалізація вимог Сербії одразу до кількох держав на Балканах є лише найочевиднішими точками тиску на міжнародний порядок.

"Антиамериканську коаліцію де-факто сформовано. Найкращий час атакувати глобальний статус Америки найближчим часом — це наступні 3-4 місяці, коли американці у запеклих дебатах обиратимуть нового президента (президентку). І невідомо поки, наскільки гладко і спокійно усе в них пройде", — відзначив політолог.

Басараб відзначив, що задум запуску одразу кількох війн у найближчі місяці у принципових для Вашингтона локаціях полягає в тому, щоб повпливати на результат голосування на виборах у США і щоб новий президент був змушений прийняти нову геополітичну реальність та розпочав свою каденцію з гострої потреби сідати за стіл переговорів.

"Як на перший погляд, усе це недобре для нас, бо відволікатиме увагу партнерів від нашої війни. З іншого боку, глобалізація конфлікту між вільним і тоталітарним світами — значно краще для нас, аніж залишитися з Росією сам на сам. Зараз для нас саме це є найбільшим ризиком", — говорить політолог.

При цьому він додав, що для "підпалювачів" світу може бути й неприємний сюрприз, коли США і НАТО (або провідна частина Альянсу) почнуть нарешті діяти значно більш рішуче і дієвіше, аніж прогнозують учасники антиамериканської коаліції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в НАТО не приховують того, що готуються до війни з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини