Головна Новини Світ США Те, чого боялися, почалося: Байден зробив заяву про воєнну операцію на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Те, чого боялися, почалося: Байден зробив заяву про воєнну операцію на Близькому Сході

Збройні сили США завдали ударів по об'єктах в Іраку та Сирії, які КСІР та пов'язані з ним бойовики "використовують для нападу на американські війська"

3 лютого 2024, 07:50 comments9913
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив про початок військової операції на Близькому Сході у відповідь на недавню атаку бази в Йорданії, внаслідок чого загинули троє американських військовослужбовців. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Білого дому.

Те, чого боялися, почалося: Байден зробив заяву про воєнну операцію на Близькому Сході

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Американський президент зазначив, що минулої неділі ці американські солдати були вбиті в Йорданії "безпілотником, запущеним групами бойовиків за підтримки Корпусу вартових ісламської революції (КСІР)".

"Раніше сьогодні (Ред. – у п'ятницю) я був присутній на гідному поверненні (Ред. – тел) цих відважних американців на авіабазі Дувр, і я розмовляв із кожною з їхніх сімей", — сказав глава Білого дому.

Джо Байден заявив, що за його вказівкою збройні сили США завдали ударів по об'єктах в Іраку та Сирії, які КСІР та пов'язані з ним бойовики "використовують для нападу на американські війська".

"Наша відповідь почалася сьогодні. Це триватиме за часом і в місцях, які ми оберемо", — йдеться у заяві американського президента.

При цьому Джо Байден додав, що Штати не прагнуть конфлікту на Близькому Сході "або десь ще у світі".

"Але нехай знають усі ті, хто може завдати нам шкоди: якщо ви завдасте шкоди американцеві, ми відповімо", — наголосив президент США.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що 28 січня американську військову базу "Вежа 22" в Йорданії атакували дрони. За даними Пентагону, внаслідок цієї атаки поранення отримали понад 40 американських солдатів, ще троє військових загинули.

Читайте також на порталі "Коментарі" – допомога США Україні: чи дійде справа до голосування і що чекатиме від республіканців. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини