Головна Новини Світ США Тисячі китайських вчених залишають Штати через звинувачення в шпигунстві
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі китайських вчених залишають Штати через звинувачення в шпигунстві

Китай відхилив звинувачення і назвав їх сміхотворними

3 грудня 2020, 13:25 comments1543
Поділіться публікацією:

Понад 1000 китайських дослідників покинули Сполучені Штати на тлі репресій з боку влади у зв'язку з крадіжкою технологій, заявили в середу високопоставлені представники служби безпеки США, додавши, що китайські агенти вже націлені на нову адміністрацію Байдена. Китай відхилив звинувачення і назвав їх сміхотворними.

Тисячі китайських вчених залишають Штати через звинувачення в шпигунстві

Джон Демерс, начальник відділу національної безпеки Міністерства юстиції США, повідомив в ході дискусії, організованої аналітичним центром Aspen Institute, що дослідники покинули країну, а департамент порушив кілька кримінальних справ проти китайських бойовиків за промислове і технологічне шпигунство.

"Тільки китайці мають ресурси, здібності й волю для того, щоб брати участь в тій масштабній діяльності по іноземній експансії, яку агентства США спостерігали в останні роки", — сказав Демерс.

Вільям Еваніна, начальник відділу контррозвідки Офісу директора національної розвідки США, повідомив, що китайські агенти націлилися на персонал нової адміністрації обраного президента Джо Байдена, а також на людей, близьких до команди Байдена. Він не став вдаватися в подробиці.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що США продадуть зброю відразу 6 країнам на 1,55 млрд дол..



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

3 грудня 2020, 13:57

Володимир, у нас на Украине повторяется ситуация, которая была после февральской революции. Тогда, из за продажности "лидеров" упустили шанс стать нормальной страной и сейчас происходит то же самое. Неужели вы думайте, что те кто 30 лет разворовывал страну, способны на что то конструктивное. А "молодые лидеры - слуги" это их ученики. И других методов государственного строительства, кроме деребана общенародной собственности они не знают. Украина доживает последние годы если не дни. Когда воровать будет нечего они уедут в штаты, в гейропу, в рашу. Туда где уже неплохо устроились попередники.

Володимир

3 грудня 2020, 13:44

Бере завсть Як Китай переживае за розвиток своеї держави. Правильно. Науковцям Китайським пообіцяли хороші зарплати от Вони і кидають США а повертаються в Китай. Так нам в Україні потрібно проводити розяснювання щоб наші вчені які виїхали повертались алеж потрібно їх стимолювати. А в нас усі кричать що військові і другі силові структури пооставальсь в Криму так у цих людей сімї квартири були от ВІони і остались. Абиж запропонували квартири і зарплати в українських містах то може хтось і повернувсяб. А Обвіняти що Вони зрадники то їм це все до одного місця потрібно щоб для сімй були належні умови тоді можна про щось і балакать. Особиста думка. З повагою пенсіонер


Новини