Головна Новини Світ США Тисячі військових у підвищеній готовності: Пентагон розгорне американські сили в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі військових у підвищеній готовності: Пентагон розгорне американські сили в Європі

Пентагон привів ще тисячі військових у підвищену готовність до перекидання до Європи

2 лютого 2022, 16:46
Поділіться публікацією:

Очікується, що Пентагон оголосить у середу, 2 лютого, що американські війська будуть розгорнуті в найближчі дні в Європі після того, як президент Джо Байден офіційно схвалив додаткове розміщення американських військових у Східній Європі, повідомив американський чиновник Reuters.

Тисячі військових у підвищеній готовності: Пентагон розгорне американські сили в Європі

Будівля Пентагону - Reuters

Байден скерував понад 3000 американських військових для розгортання для підтримки європейських союзників, повідомляє Wall Street Journal.

Близько 2000 американських військовослужбовців перекинуться зі Сполучених Штатів до Польщі та Німеччини, а близько 1000 – з Німеччини до Румунії, пише журнал.

Цього тижня Пентагон припустив, що переміщення військ може відбуватися з Європи.

Як повідомляли раніше "Коментарі", НАТО оголосило, що деякі країни-члени переводять сили в режим очікування та посилають додаткові кораблі та винищувачі до Східної Європи, оскільки Сполучене Королівство та Сполучені Штати наказали родинам дипломатів вийти з України через побоювання щодо російського вторгнення. У заяві не було припущення, що війська будуть використані для допомоги Україні, яка не є членом НАТО. Співробітники американської розвідки заявили, що не знають, чи вирішив президент Росії Володимир Путін вторгнутися в Україну. Зараз адміністрація Байдена зважує, чи варто розгорнути до 5000 американських військових, за словами високопоставленого чиновника з оборони, для підтримки союзників по НАТО у Східній Європі та Балтії.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс продовжуватиме вживати необхідних заходів "для захисту всіх союзників, у тому числі шляхом посилення східної частини Альянсу". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини