Головна Новини Світ США Трамп готовий до переговорів з РФ щодо війни в Україні: на яку поступку може піти
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп готовий до переговорів з РФ щодо війни в Україні: на яку поступку може піти

Адміністрація Трампа у разі його перемоги на виборах, готова піти на певні поступки РФ у питанні війни в Україні

17 липня 2024, 12:05 comments3589
Поділіться публікацією:

Україні потрібно готуватися до суттєвих змін в політиці Сполучених Штатів до України в разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах, які мають відбутися в листопаді, вважає політолог Володимир Фесенко.

Трамп готовий до переговорів з РФ щодо війни в Україні: на яку поступку може піти

Дональд Трамп

"З високою вірогідністю зараз можна прогнозувати лише одне – команда Трампа буде ініціювати і просувати переговори про завершення війни між Росією і Україною", — відзначив експерт.

При цьому він припустив, що навряд це будуть переговори цілковито на російських умовах, адже такі дії будуть сприйматися, як відверта поразка США. І судячи з різних даних, Трамп це розуміє, додав політолог.

"Найбільш вірогідний сценарій – просування командою Трампа пропозицій про припинення бойових дій в Україні, але без домовленостей про статус окупованих територій і без інших неприйнятних для нас вимог Росії. Однак, може обговорюватись тема відмови України від членства в НАТО. І до реагування на таку пропозицію з боку потенційно нової адміністрації США нам також треба готуватись з точки зору розробки відповідної стратегії і тактики майбутніх переговорів", — заявив Фесенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ані Байден, ані Трамп не підтримують ідею членства України в НАТО. При цьому Трамп навіть заявляв, що війна почалася тому, що Україні обіцяли таке членство колись згодом. Зараз команда Трампа фонтанує різними ідеями щодо припинення війни в Україні. Зокрема, помічник Трампа Річард Гренелл запропонував створити на території України автономні зони.

Втім, експерти вважають, що РФ не погодиться просто на припинення вогню. Вони вважають, що Кремль висуне Україні такі вимоги, що "ми всі офігіємо".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини