Головна Новини Світ США Трамп опублікував список людей, яких він помилував
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп опублікував список людей, яких він помилував

Під кінець свого президентства, Трамп помилував понад 70 осіб

20 січня 2021, 10:21
Поділіться публікацією:

Перед своїм відходом з Білого дому, президент США Дональд Трамп зробив ряд помилувань. Всього під рішення про зняття провини потрапили 73 людини. Крім того, ще 70 громадянам пом'якшили покарання.

Трамп опублікував список людей, яких він помилував

Дональд Трамп / фото REUTERS - Erin Scott

Дональд Трамп опублікував список помилуваних осіб. Серед помилуваних екс-радник Трампа Стівен Беннон. У списку значиться і політичний консультант Республіканської партії США Пол Еріксон (в липні 2020 року засуджений до семи років тюремного ув'язнення за шахрайство), а також активно надавав Трампу підтримку американський підприємець Елліотт Бройде. Цей бізнесмен відомий тим, що в жовтні 2020 року одержав звинувачення в незаконному лобізмі. Згідно з даними слідства, він просував закриття розслідування у справі державного інвестиційного фонду Малайзії. За свої послуги він нібито отримав шість мільйонів доларів. Гроші також були виділені на те, щоб переконати Міністерство юстиції адміністрацію президента в тому, щоб припинити розслідування.

Відзначається також, що в списку немає прізвища Руді Джуліані, який займав позицію особистого адвоката Трампа. У той же час Трамп відмовився від ідеї помилувати самого себе — на думку юристів, це негативним чином б відбилося на його репутації, оскільки могло продемонструвати суспільству його провину.

Як повідомляв портал "Коментарі", Глава овального кабінету Дональд Трамп планує залишити кабінети Білого дому до передачі повноважень Джо Байдена. Трамп вирішив порушити ще одну традицію, коли глав овального кабінету формально передають один одному повноваження. Трамп уже оголосив, що відмовляється бути присутньою в Вашингтоні під час церемонії прийняття присяги наступним президентом. Замість Трампа на інавгурації буде присутній віце-президент Майк Пенс. Дональд Трамп 3 листопада минулого року програв президентські вибори в США. Після цього він неодноразово заявляв, що у нього вкрали перемогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини