Трамп підтримував Камалу Гарріс: він жертвував гроші на її кампанію

Дональд Трамп робив пожертви на кампанію Камали Гарріс, яка, ймовірно, стане його головною конкуренткою на виборах президента США.

Після того, як Джо Байден знявся з передвиборчих перегонів головною кандидаткою від Демократичної партії та основною конкуренткою Трампа стала віцепрезидентка США Камала Гарріс. Виявилось, що раніше Дональд Трамп фінансував її кампанію, при чому робив це двічі.

Згідно з даними про фінансування кампанії в Каліфорнії, Трамп пожертвував загалом 6 тис. доларів на кампанію Камали Гарріс, коли вона балотувалася на пост генерального прокурора у 2011 та 2013 роках. У 2011 році Трамп зробив переказ на 5 тис. доларів на передвиборчий рахунок Гарріс, а у 2013 році пожертвував ще 1000 доларів.

Чек Дональда Трампа на кампанію Камали Гарріс у 2011 році

Крім того, виявляється, що Трамп фінансував не лише кампанії Гарріс, але й інших демократів. Наприклад у 2009 році він перерахував 2,5 тис. доларів на кампанію губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома, який сьогодні вважається одним з можливих кандидатів в президенти від демократів.

Дональд Трамп до свого приходу в політику у 2015 році неодноразово фінансово підтримував кандидатів обох партій. У 2016 році, коли Трампа на президентських дебатах критикували за пожертви демократам, він заявив, що таким чином користується "зламаною системою".

"Усім даю. І знаєте, коли мені щось від них потрібно через 2-3 роки, я їм дзвоню. Це зламана система", - сказав Трамп.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Камала Гарріс говорила про Україну.

Також "Коментарі" писали про те, чи є у віцепрезидентки Гарріс шанси перемогти Дональда Трампа на виборах президента США.