Головна Новини Світ США Що Камала Гарріс говорила про Україну: ключові цитати
commentss НОВИНИ Всі новини

Що Камала Гарріс говорила про Україну: ключові цитати

Яку позицію Камала Гарріс займає щодо України. Як віцепрезидентка США говорила про війну та чи підтримує Україну.

23 липня 2024, 08:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент США Джо Байден вийшов з президентських перегонів та підтримав кандидатуру Камали Гарріс, як свою заміну. Більшість впливових республіканців також висловили свою довіру Гарріс, зробивши її, ймовірно, головною конкуренткою Дональда Трампа за посаду президента США. Портал "Коментарі" підготував головні заяви Камали Гарріс щодо України.

Що Камала Гарріс говорила про Україну: ключові цитати

Віцепрезидентка США Камала Гарріс. Фото з відкритих джерел

У лютому 2022 року, перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну Гарріс заявила, що США готові забезпечити Україну підтримкою. За її словами, США зайняли позицію, яка ґрунтується на повазі та спільних демократичних цінностях.

Через кілька днів після вторгнення РФ, Камала Гарріс прямо вказала на воєнні злочини Росії в Україні. 

"Ми були свідками того, як росіяни вчиняють жахливі, жорсткі злочини, воєнні злочини. Їхні дії є нападом на наші спільні цінності", — сказала Гарріс.

Через місяць після початку великої війни віцепрезидентка США висловила співчуття українцям та пояснила американському народу з чим стикаються люди, які живуть в Україні та зазнали російської агресії.

"Боляче дивитися, що відбувається з невинними людьми в Україні, які просто хочуть жити у своїй країні. Пишатись собою, як українці, які хочуть бути вдома, розмовляти мовою, яку вони знають, ходити до церкви, яку вони знають, виховувати своїх дітей у суспільстві, де їхні сім'ї жили поколіннями. І зараз мільйонам людей доводиться тікати", — розповіла Гарріс.

На Мюнхенської конференції у 2023 році Камала Гарріс перерахувала конкретні епізоди російських воєнних злочинів щодо мирного населення, зокрема вбивства в Бучі, удари по драмтеатру в Маріуполі та примусову депортацію українських дітей до РФ.

"Ми вивчили докази. Ми знаємо правові стандарти. І немає сумнівів, що це злочини проти людяності. Росія здійснює широкомасштабні та систематичні напади на мирне населення України. Я кажу всім, хто вчинив ці злочини, і їх керівництву, причетному до цих злочинів – ви будете притягнуті до відповідальності", — сказала Гарріс.

Віцепрезидентка США додала, що світ не буде безпечним, якщо одна країна буде порушувати суверенітет та територіальну цілісність іншої, крім того, вчиняти безкарно злочини проти людства через свої імперіалістичні амбіції.

"Якщо російському президенту Путіну вдасться розтоптати міжнародні правила і норми, інші країни наважаться наслідувати його жорстокий приклад. Інші авторитарні держави можуть спробувати підкорити світ за допомогою примусу, дезінформації та грубої сили", — додала Гарріс.

У 2024 році Камала Гарріс знову виступила на Мюнхенські конференції та зробила кілька заяв про війну в Україні.

"Два роки тому я вперше стояла на цій сцені, напередодні російського вторгнення в Україну. Тоді багато хто думав, що Київ впаде за кілька днів, але хоробрість народу України разом з президентом Зеленським та коаліцією 50 країн, яку очолюють США, дозволили Україні досягти того, що багато хто вважав неможливим. Сьогодні Київ стоїть — вільний і сильний", — заявила Гарріс.

Віцепрезидентка висловила свою прихильність Україні та заявила, що "США не можуть відступити, Америка повинна бути твердою і відстоювати демократію".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чи є у Камали Гарріс шанси перемогти Дональда Трампа на президентських виборах.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на можливість Камали Гарріс стати наступною президенткою США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини