Головна Новини Світ США Трамп після розмови з Путіним відправив таємний вантаж у Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп після розмови з Путіним відправив таємний вантаж у Росію

Трамп після залишення посади президента США таємно розмовляв з Путіним близько семи разів.

сьогодні, 09:17
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній президент США Дональд Трамп таємно спілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним щонайменше сім разів після того, як покинув Білий дім у 2021 році. Ця інформація стала відомою завдяки новій книзі журналіста-розслідувача Боба Вудворда, яка незабаром вийде у світ. Перші деталі з книги під назвою "Війна", оприлюднило видання Washington Post.

Трамп після розмови з Путіним відправив таємний вантаж у Росію

Володимир Путін та Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Як розповідає Боб Вудворд, на початку пандемії коронавірусу російський диктатор Володимир Путін був наляканий через недостатню кількість тестів на COVID-19. Однак Трамп у розпал пандемії у 2020 році таємно відправив Путіну тести на коронавірус для особистого використання. 

Сам же Путін у відповідь пригрозив Трампу, що б той не розповідав про це, адже вказав, що таке рішення буде мати негативні політичні наслідки для американського політика.

"Я хочу, щоб ти нікому не говорив, тому що люди будуть злитися на тебе, а не на мене", — йдеться у книзі.

Однак на цьому контакти Путіна та Трампа не закінчилися. Як вказує Вудворд з посиланням на джерела в команді лідера республіканців, Трамп говорив з російським диктатором щонайменше сім разів після залишення посади президента США, а остання розмова відбулась на початку 2024 року. В одному з епізодів книги описано момент, коли Трамп, перебуваючи у своєму маєтку Мар-а-Лаго, наказав своєму раднику покинути кімнату, щоб провести приватну телефонну розмову з Путіним.

У книзі не описується, про що саме говорили політики, однак ця інформація викликає нові питання щодо стосунків Трампа з Путіним, особливо на тлі майбутніх президентських виборів у США. 

"Трамп був найбільш безрозсудним і імпульсивним президентом в американській історії, і він демонструє той самий характер, що й кандидат у президенти 2024 року", — пише Вудворд у книзі "Війна". 

Команда Трампа рішуче спростувала інформацію про ці розмови. Директор із комунікацій кампанії Трампа Стівен Ченг, заявив, що такі твердження є "вигаданими", а книг належить до "художньої літератури".

Нагадаємо, Боб Вудворд став відомим ще у 1970-х роках після викриття Вотергейтського скандалу, який призвів до відставки президента Річарда Ніксона. Вудворд є автором понад дюжини бестселерів, включаючи чотири книги про президентство Дональда Трампа.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трамп радився з Путіним, чи відправляти Україні зброю.

Також "Коментарі" писали про Стівена Кінга, який зробив несподіване зізнання про Трампа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини