Головна Новини Світ США Трамп розповів про нову перемогу Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп розповів про нову перемогу Путіна

На думку Трампа, обмін ув'язнених став "перемогою для Путіна чи будь-якої іншої країни, яка має з нами справу"

3 серпня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував домовленість про обмін ув'язнених між Росією та Заходом. Як передає портал "Коментарі", свою думку щодо цього Дональд Трамп озвучив у п'ятничному ефірі телеканалу "Fox Business".

Трамп розповів про нову перемогу Путіна

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Дональд Трамп вважає, що обмін ув'язнених став "перемогою для Путіна чи будь-якої іншої країни, яка має з нами справу".

Говорячи про звільнення репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича, він визнав, що повернення ув'язнених із Росії є добрим для США, але заявив, що домовленості, за якими це сталося, "дуже погані".

"З нами (тобто при Трампі при владі. – Ред.) цього б не сталося. Ми б його (Гершковича. – Ред.) повернули. Нам би не довелося нічого платити. Нам би не довелося відпускати одних із найбільших убивць світу, тому що саме це і сталося, як ви знаєте", – додав Дональд Трамп.

Імовірно, республіканець мав на увазі Вадима Красікова – агента російського ФСБ, засудженого у Німеччині у 2019 році за вбивство чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі у Берліні.

Зазначимо, Білий дім напередодні спростував заяви республіканців про нібито ослаблення санкцій чи плату в обмін на звільнення ув'язнених у Росії.

Нагадаємо, 1 серпня відбувся масштабний обмін полоненими між Росією та Білоруссю, а також низкою країн Заходу. Захід домовився з Російською Федерацією про звільнення 16 політичних ув'язнених, включаючи трьох американців та одного власника грін-картки, які вже повертаються додому. Про це повідомив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у своєму Twitter-акаунті.

Байден зазначив, що угода стала дипломатичним подвигом. Загалом домовленість передбачала звільнення 16 осіб із Росії, включаючи двох німців та сімох громадян Росії, які були політичними ув'язненими у своїй власній країні. Президент США також привітав зусилля союзників, які брали участь у складних переговорах, щоб досягти цього результату. Серед цих країн були: Німеччина; Польща; Словенія; Норвегія; Туреччина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини