Головна Новини Світ США Трамп розповів про телефонний дзвінок Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп розповів про телефонний дзвінок Зеленському

Дональд Трамп розповів нову вигадану історію про телефонний дзвінок Володимиру Зеленському

18 березня 2024, 07:34
Поділіться публікацією:

Колишній президент США та ймовірний кандидат від Республіканської партії на посаду нового глави Білого дому Дональд Трамп розповів повністю вигадану історію про те, як він нібито перехитрив своїх опонентів-демократів, оприлюднивши "запис" телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у 2019 році, який став ключовим фактором першого імпічменту Трамп. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Трамп розповів про телефонний дзвінок Зеленському

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Виступаючи на передвиборчому мітингу в Огайо Дональд Трамп розповів неправдиву історію про те, як він оприлюднив фейковий зміст телефонного дзвінка президенту України Володимиру Зеленському. Це змусило демократів робити "дедалі більш дикі й дикі" оцінки слів екс-президента Зеленському, "а потім ми опублікували плівку".

За словами Трампа, коли тодішня спікер Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі "почула" цей запис, вона була розлючена тим, що її обдурили попередні "неправдиві" описи дзвінка її союзників. Екс-президент стверджував, що Пелосі сказала це "своїм людям": "У що, чорт забирай, ви мене втягнули? Ви чули цей дзвінок? Він не робив нічого з цього!".

Трамп стверджував, що Пелосі сказали: "Давайте просто зробимо вигляд, що він це зробив, і продовжимо рухатися вперед".

У CNN перевірили факти та зазначили, що озвучена історія Трампа — повна вигадка. Жодного запису його розмови із Зеленським ніколи не було оприлюднено. Пелосі не могла розсердитися на своїх союзників після прослуховування запису розмови, тому що вона ніколи не чула запису цієї розмови. Насправді, через майже п'ять років після дзвінка у липні 2019 року, не існує жодного відомого американського запису розмови.

Те, що Білий дім Трампа фактично оприлюднив у вересні 2019 року, було приблизною письмовою стенограмою розмови, яка скоріше підтверджувала, ніж суперечила основним твердженням урядового викривача про те, що сказав Трамп.

Представник Пелосі Аарон Беннетт уже заявив, що історія Трампа є "безфактурною нісенітницею".

"Телефонні розмови президента з іноземними лідерами зазвичай не записуються американською стороною. Натомість вони неточно фіксуються у письмовій формі за допомогою програмного забезпечення та американських чиновників, які їх прослуховують", — зазначає CNN.

Підполковник армії у відставці Олександр Віндман, який був одним із чиновників, які слухали розмову Трампа з Зеленським, будучи на той час головним експертом з питань України в Раді національної безпеки Білого дому (і який пізніше став важливим свідком у розслідуванні імпічменту), повідомив телекомпанії в текстовому повідомленні, що "немає жодних записів" цієї розмови.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джонсон розповів, чи готовий Трамп піти на угоду з Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини