Головна Новини Світ США Трамп тріумфує: яке рішення ухвалила його головна конкурента в Республіканській партії
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп тріумфує: яке рішення ухвалила його головна конкурента в Республіканській партії

За повідомленнями ЗМІ, Хейлі вийде з президентських перегонів від Республіканської партії

6 березня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Дональд Трамп стане кандидатом у президенти від республіканців, оскільки його остання суперниця Ніккі Хейлі готується припинити свою участь у перегонах. Як передає портал "Коментарі", про це пише SkyNews.

Трамп тріумфує: яке рішення ухвалила його головна конкурента в Республіканській партії

Дональд Трамп та Ніккі Хейлі. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, 52-річна колишня губернатор Південної Кароліни позиціонувала себе як жорстка консерваторка та молода альтернатива 77-річному Трампу. Її також розглядали як вибір втомлених від постійних юридичних проблем Трампу республіканців, у тому числі за спроби змінити результати виборів 2020 року та його поводження з документами національної безпеки.

Однак, Хейлі програла перші п'ять конкурсів висування кандидатів і всі, окрім одного, праймеріз у "Супервівторок". Єдине лідерство вона здобула у Вермонті, не дозволивши Трампу здобути повну перемогу.

У виданні зазначають, що Хейлі була послом в ООН майже два роки за президентства Трампа, і коли вона пішла у відставку, він назвав її "дуже особливою" людиною.

Але останні місяці передвиборної кампанії він змінив свою позицію.

Він використав її походження як дочки індійських мігрантів як аргумент для расистських нападів і посилював помилкові заяви про її право на посаду в Білому домі, незважаючи на те, що вона народилася в Південній Кароліні.

За це Хейлі назвала Трампа "божевільним", говорячи, що він надто хаотичний і викликає розбіжності, щоб бути ефективним президентом. Також вона розкритикувала його захоплення диктаторами, такими як російський президент Володимир Путін.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що показав "супервівторок" у США: чи зміниться ситуація з наданням допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини